Az Erste Bank átmenetileg felfüggeszti a jelzáloghitel ügyletek felmondását

Az Erste Bank átmenetileg felfüggeszti a jelzáloghitel ügyletek felmondását

Újabb esélyt ad az Erste a fizetésképtelen devizahiteleseknek

Átmenetileg 3 hónapra felfüggeszti az árfolyamgátra jogosult, nem teljesítő deviza alapú jelzáloghitel ügyletek felmondását az Erste Bank Hungary Zrt. annak érdekében, hogy a legrászorultabb ügyfelei is igénybe tudják venni a kiszélesített árfolyamgát adta lehetőségeket. A lépéssel a legnehezebb helyzetben lévő családok lehetőséget kapnak otthonaik megtartására.

loading...

Jelasity Radován elnök-vezérigazgató a döntéssel kapcsolatban elmondta: az Erste azért döntött a nem teljesítő adósok esetében a hitelszerződések felmondásának felfüggesztéséről, mert bízik abban, hogy az árfolyamgát rendszer kiszélesítésével a legnehezebb helyzetben lévő ügyfelek is megmenthetők.Az árfolyamgát rendszer kiszélesítése a már 90 napnál régebbi tartozást felhalmozott devizahiteles ügyfelek számára is megoldást kínál immár. A havi törlesztő részletek jelentős csökkenése komoly segítség lehet számukra, hogy ismét fizetni tudják hitelüket. Ezzel a lépéssel is szeretné a bank ösztönözni az árfolyamgát igénybevételére jogosult, nem teljesítő ügyfeleit a programba való belépésre.Az árfolyamgát rendszerét az Erste Bank – csakúgy, mint a bankszektor egésze – is támogatta és kínálta jogosult ügyfeleinek. A rendszer mostani kiszélesítése annak elismerése, hogy ez az a megoldás, ami hatékony és azonnali segítség az ügyfeleknek, költségei kezelhetőek és beláthatóak az ügyfelek, az állam és a bankok számára – mutatott rá a vezérigazgató. Kiemelte: bár az árfolyamgát bővítése a bankok számára tehernövekedést jelent, az Erste Bank úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi körülmények között az árfolyamgát rendszer megnyitása az ügyfelek, az állam és a bankok számára is előre mutató megoldás.

​Forrás: InfoRadioHu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Darázsfészek-"deviza"-hitelek.A bankok a kormánnyal egyezkednének.Hallgasd meg!
Darázsfészek-“deviza”-hitelek.A bankok a kormánnyal egyezkednének.Hallgasd meg!

Darázsfészek-"deviza"-hitelek.A bankok a kormánnyal egyezkednének.Hallgasd meg!

A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook
A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook.A “nagy testvér” mindent lát

A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook A közösségi oldal új szoftvert alkalmazna annak kiderítésére, hogy a regisztrált tagok miként...

Close