ÁTVERTE A FOGYASZTÓKAT A ZÁLOGKÖLCSÖNÖS CÉG (TÖBBEK KÖZÖTT EZ IS!)

Átrázta a fogyasztókat a zálogkölcsönös cég

Engedély nélkül adott zálogkölcsönt az IFN TREZOR és jogosulatlanul végzett kiemelt közvetítői tevékenységet a Zafír Gold Záloghitelező Kft., az MNB 25 millió forint bírsággal büntette őket.


Az erdélyi, nagyváradi székhelyű IFN TREZOR Magyarország területén engedély nélkül nyújtott zálogkölcsönt, a szintén engedély nélkül működő miskolci Zafír Gold Záloghitelező közvetítésével. Az MNB azonnali hatállyal megtiltotta a cégek engedély nélküli tevékenységét.

A piacfelügyeleti bírság mértékének meghatározásakor súlyosító körülménynek számított, hogy a társaságok jogszabálysértő tevékenységüket nagy rendszerességgel, professzionális piaci szereplő látszatát keltve végezték.


A Zafír Gold Záloghitelező Kft. esetében rosszhiszemű magatartásként, és így súlyosító körülményként volt értékelhető az is, hogy a társaság bizonyítottan tudott tevékenysége jogellenes voltáról, és így működött tovább. A jegybank piacfelügyeleti eljárása során beszerzett bizonyítékok alapján bűncselekmény elkövetésének gyanúja is felmerült. Az MNB így büntetőeljárást is kezdeményezett az illetékes rendőr-főkapitányságnál. -/ Index.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás