ALKOTMÁNYJOGI PANASZ A “DEVIZA ALAPÚ” HITELSZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSA ELLEN

ALKOTMÁNYJOGI PANASZ A "DEVIZA ALAPÚ" HITELSZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSA ELLEN.

ALKOTMÁNYJOGI PANASZ A "DEVIZA ALAPÚ" HITELSZERZŐDÉSEK MÓDOSÍTÁSA ELLEN


Életbe lépett az önkényes elszámolási törvény – Akarja-e Ön egy életen át nyögni ennek az elszámolásnak a terheit? – Szerző: Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

Alkotmányjogi panasz a deviza alapú hitelszerződések módosításai ellen!

Az Országgyűlés két törvényt alkotott az elmúlt hónapokban, amelyekkel módosítani próbálja a deviza alapú hitelszerződések tartalmát (2014. évi XXXVIII. törvény és 2014. évi XL. törvény). A szerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai azt a célt szolgálják, hogy kijavítsák a szerződések azon hiányosságait, amelyek a szerződések semmisségét okozzák.

loading...

A kijavított szerződések alapján az adósok havi törlesztő részlete ugyan csökkeni fog, ezzel szemben a szerződés alapján fennálló tartozás összértéke jelentősen megnövekszik. Ha a parlament akarata érvényesül, akkor a módosított hitelszerződések terheit az adósok egy élet át nyögni fogják.

Az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga szerint, ha egy bank hibás szerződést köt, akkor annak minden negatív következménye a bankot terheli.

Ha Ön is azt akarja, hogy Magyarországon az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga érvényesüljön, akkor nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, a deviza alapú hitelszerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai ellen!

A MINTA ITT TALÁLHATÓ:

Alkotmányjogi panasz a szerződések módosításai ellen

loading...

Ebben a dokumentumban egy alkotmányjogi panasz mintáját találja. Ezt a mintát bárki felhasználhatja, akinek deviza alapú hitelszerződése van. Ennek az alkotmányjogi panasznak a benyújtásához NEM(!) szükséges, hogy bírósági eljárás legyen folyamatban Ön és a bankja között! A panaszt tehát minden devizahiteles benyújthatja.Az alkotmányjogi panasz benyújtása előtt (1) nyomtassa ki a beadvány mintáját; (2) írja rá nevét és lakcímét az első oldalra, majd (3) írja alá a beadványt a második oldal alján (ezeknek a helye sárgával ki van emelve). A beadványhoz csatolja a deviza alapú hitelszerződésének a másolatát. A beadványt és annak mellékletét ajánlott levélben küldje el az Alkotmánybírósághoz, és őrizze meg a feladóvevényt!

Az alkotmányjogi panasz illetékmentes. Az ügyvédi képviselet nem kötelező. Ezt az alkotmányjogi panaszt 2015. április 30-ig lehet benyújtani az Alkotmánybírósághoz. – Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület (PITEE) 

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
S.O.S. DEVIZAHITELES VAGYOK! Október 24-ei adás.
S.O.S. DEVIZAHITELES VAGYOK! Október 24-ei adás

S.O.S. DEVIZAHITELES VAGYOK! Október 24-ei adás   Még van remény? Oldalunkon igyekszünk folyamatosan közölni a Hatoscsatorna S.O.S. Devizahiteles vagyok című...

A SBERBANK SEM TISZTESSÉGES! ELKASZÁLTÁK!
A SBERBANK SEM TISZTESSÉGES! ELKASZÁLTÁK!

A SBERBANK SEM TISZTESSÉGES! ELKASZÁLTÁK!   Elkaszálták a Sberbank keresetét Másodfokon is elutasította a Fővárosi Ítélőtábla a Sberbank devizahiteles-keresetét, és...

Close