A VÉGREHAJTÁSOK NEM AKADHATNAK MEG!

A VÉGREHAJTÁSOK NEM AKADHATNAK MEG!
loading...

A VÉGREHAJTÁSOK NEM AKADHATNAK MEG!

December 6-án lépett hatályba a végrehajtási törvény újabb módosítása, amely kimondja: nem akad meg a devizahiteles lakással kapcsolatos végrehajtás akkor, ha a végrehajtást helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég kéri, vállalva az ingatlan felújítását és munkaerő-piaci célú bérbeadását.

A törvényjavaslatot még szeptember végén beterjesztő Csöbör Katalin (Fidesz) azzal indokolta a végrehajtási törvény ilyen kiegészítését, hogy ezzel kikerülhető a devizahiteles törvényben megfogalmazott végrehajtási, illetve kilakoltatási moratórium ezekben a speciális esetekben, amikor az önkormányzat, illetve állami cég indítana végrehajtást. A javaslat alkotmányos indoka az, hogy a jogalkotó minden eszközzel segítse a munkahelyek létesítését – állt az indoklásban.Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára – a törvényjavaslat tárgyalásakor – októberben elmondta, hogy az új szabály célja: a településeken az önkormányzatok bérlakások biztosításával tudják segíteni a munkahelyek, vállalkozások létesítését.

A mostani módosítás szorosan kapcsolódik az első devizahiteles törvényhez, amely a devizahiteles ügyekben a végrehajtás szüneteltetését rendelte el. Ez alapján folytak – folynak – a bankok által indított perek, amelyekben a szerződési feltételeik tisztességtelenségének törvényi vélelmét kívánják megdönteni. Azokban az esetekben, amikor a lakást már a devizahiteles törvény hatályba lépése – július 26. – előtt értékesítették, a kiürítés (kilakoltatás) elmarad a törvény szerint.

loading...A devizahiteles törvény elfogadásával egyidőben, idén nyáron, módosította az Országgyűlés a végrehajtási törvényt is. Ez viszont úgy szólt, hogy a kilakoltatási moratórium nem alkalmazható akkor, ha a lakást – még a moratórium elrendelése előtt – helyi önkormányzat, illetve az önkormányzat vagy az állam kizárólagos tulajdonában lévő cég vásárolta meg az árverésen.

A módosítás további megkötéseket is tartalmazott, így a vásárló önkormányzatnak, illetve köztulajdonú cégnek vállalnia kellett, hogy – a lakás birtokbavételétől számítva – 2 éven belül felújítja azt, továbbá pályázatot ír ki a lakás bérbeadására, a településen munkát vállalók számára. Ennek analógiájára módosult ismét a végrehajtási törvény.

Read previous post:
A SEGÍTSÉG BÁRHONNAN ÉRKEZHET!
A SEGÍTSÉG BÁRHONNAN ÉRKEZHET

A SEGÍTSÉG BÁRHONNAN ÉRKEZHET Fekete Zsolt - Facebook S e g í t s é é é g !!!! Kíváncsi...

ÁLLAMPER-A CSATLAKOZÁSI HATÁRIDŐ HAMAROSAN LEJÁR!
ÁLLAMPER-A CSATLAKOZÁSI HATÁRIDŐ HAMAROSAN LEJÁR!

ÁLLAMPER-A CSATLAKOZÁSI HATÁRIDŐ HAMAROSAN LEJÁR! FIGYELEM! A CSATLAKOZÁSI HATÁRIDŐ HAMAROSAN LEJÁR! RÉSZLETEK ALÁBB! ÁLLAMPER ÜGYMENET: FRISSÍTÉS: Pertárgy: állam + bankszövetség...

Close