A rendszer összedőlt!

A rendszer összedőlt! (videók a cikk alatt!)

Közel 1 éve ezt mutatják a számok, és ezt mutatják ma már visszafordíthatatlanul is a semmis ítéletek. Eddig tagadták, ma már tény: igenis vannak ítéletek, ahol az adósok nyertek, és vannak – egyre több – másodfokú ítéletek is, amelyek száma hetente emelkedik. 

Az is nyilvánvaló, hogy ezek után nehéz azt mondani a közjegyzőknek, hogy minden gond nélkül kiállíthatja a végrehajtási záradékot, de nem mondhatja majd a kormány sem, hogy érvénytelen, semmis szerződésekre fog törvényben egy új árfolyamgátat szerkeszteni, amivel ismét megmenti majd a hiteladósokat. Ezzel csak Magyarország polgárait csapná be, és a jogállamot venné semmibe. 


Minden elmarasztaló ítélettel rendelkező hitelező már csak kártérítési felelőssége tudatában követelhet. Akár élő szerződésből, akár már felmondott szerződéséből előálló követelése jogalap nélkülivé vált. Az így létrejött túlfizetések már büntetőkamatokat kell, hogy tartalmazzon.

A fenti megállapítások pedig MINDEN ilyen pénzügyi szerződésre, követelésre igaz kell, hogy legyen. KIVÉTELEK nem lehetnek.

Széchenyi HitelszövetségSzólj hozzá

Hozzászólás