A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE

A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE!

A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE

[good_old_share]

A közelmúltban közöltünk egy cikket „KI IS AZ UZSORÁS? EZER SEBBŐL VÉREZNEK A FAKTORÁLT TARTOZÁSOK!” címmel.

 

A cikk szerzője Fiser Tivadar, a pénzügyi károsultak mediátora. A szerző olyan kérdést feszeget, hogy a faktorált tartozások esetében a követeléskezelők, faktorcégek az általuk megvásárolt követelések esetében, az idő múltával milyen jogalap, rendelet alapján állapítják meg az ügyleti kamatokat, késedelmi kamatokat, melyekkel aztán rendesen megterhelik az ügyfelet?Ne feledjük! Ezeket a szerződéseket már valamikor lezárta az eredeti hitelező, eladta a tartozást, a faktorcégeknek pedig nincs szerződésük az "adóssal"! (így az ügyfél nem is lehet ráhatással az őt érő kamatterhek és más tételek mértékére) Ennek a kérdésnek (is) óriási a jelentősége!

Fiser Tivadar kérdésével most közvetlenül az MNB-hez fordult!

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelem

Igazságügyi Minisztérium

Budapest

Tárgy : állásfoglalás kérés

Tisztelt Címzettek

Alulirott Fiser Tivadar 3394 Egerszalók Ady E u 21 sz alatti lakos, mint a pénzügyi károsultak mediátora azzal a kéréssel fordulok a Fogyasztóvédelemhez,illetve az IM hez, hogy foglaljanak állást, illetve tájékoztassanak abban az ügyben, hogy a bankoktól faktorálással, vagy követelés megvásárlásával, engedményezéssel átvett/megvásárolt/engedményezett követeléseknél a pénzügyi/követelés vásárló intézmény mi alapján, milyen jogalapon állapítja meg a banknál már felmondott , tehát megszünt szerződésekből származó követelések ügyleti, és késedelmi kamatát ?A mellékletben elküldök önöknek egy faktoráló cég fizetési felszólítását, amelyben a késedelmi kamat évi 39,6 % on állapították meg, amely mellé még ügyleti kamatot is felszámolnak, így a követelt tőke összegét (amelyet a bank már kamattal együtt tőkésített !! ) akár 70-80%/év- al is növelik.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A pénzügyi intézmények tisztességtelenségének, kapzsiságának nincs határa !!!??

A követéskezelő cégek főleg hitelkártya, és személyi, áruvásárlási hitelek tízezreinél hajtják be a véleményem szerint maximálisan tisztességtelen ( uzsorás!!) követeléseket, vagy a végtelenségig eladósítják a hiszékeny törvénytisztelő, megkárosított adósokat.

Kérem, hogy a fenti kérdésre mielőbb adjanak választ, hiszen a bíróságokon, illetve a végrehajtóknál nagyon sok hitelkártya , áruvásárlási per van folyamatban, vagy behajtás alatt.

Ezen levelemet az interneten is közzé teszem

Tisztelettel Fiser Tivadar mediátor (alább a faktoráló cég fizetési felszólítása)
A kérdés rengeteg családot érint, így természetesen nagyon kíváncsiak vagyunk az MNB válaszára!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM