A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE

A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE!

A NAGY KÉRDÉS-AZ MNB-NEK FEL VAN ADVA A LECKE

[good_old_share]

A közelmúltban közöltünk egy cikket „KI IS AZ UZSORÁS? EZER SEBBŐL VÉREZNEK A FAKTORÁLT TARTOZÁSOK!” címmel.

 

A cikk szerzője Fiser Tivadar, a pénzügyi károsultak mediátora. A szerző olyan kérdést feszeget, hogy a faktorált tartozások esetében a követeléskezelők, faktorcégek az általuk megvásárolt követelések esetében, az idő múltával milyen jogalap, rendelet alapján állapítják meg az ügyleti kamatokat, késedelmi kamatokat, melyekkel aztán rendesen megterhelik az ügyfelet?

loading...Ne feledjük! Ezeket a szerződéseket már valamikor lezárta az eredeti hitelező, eladta a tartozást, a faktorcégeknek pedig nincs szerződésük az "adóssal"! (így az ügyfél nem is lehet ráhatással az őt érő kamatterhek és más tételek mértékére) Ennek a kérdésnek (is) óriási a jelentősége!

Fiser Tivadar kérdésével most közvetlenül az MNB-hez fordult!

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelem

Igazságügyi Minisztérium

Budapest

loading...

Tárgy : állásfoglalás kérés

Tisztelt Címzettek

Alulirott Fiser Tivadar 3394 Egerszalók Ady E u 21 sz alatti lakos, mint a pénzügyi károsultak mediátora azzal a kéréssel fordulok a Fogyasztóvédelemhez,illetve az IM hez, hogy foglaljanak állást, illetve tájékoztassanak abban az ügyben, hogy a bankoktól faktorálással, vagy követelés megvásárlásával, engedményezéssel átvett/megvásárolt/engedményezett követeléseknél a pénzügyi/követelés vásárló intézmény mi alapján, milyen jogalapon állapítja meg a banknál már felmondott , tehát megszünt szerződésekből származó követelések ügyleti, és késedelmi kamatát ?A mellékletben elküldök önöknek egy faktoráló cég fizetési felszólítását, amelyben a késedelmi kamat évi 39,6 % on állapították meg, amely mellé még ügyleti kamatot is felszámolnak, így a követelt tőke összegét (amelyet a bank már kamattal együtt tőkésített !! ) akár 70-80%/év- al is növelik.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A pénzügyi intézmények tisztességtelenségének, kapzsiságának nincs határa !!!??

A követéskezelő cégek főleg hitelkártya, és személyi, áruvásárlási hitelek tízezreinél hajtják be a véleményem szerint maximálisan tisztességtelen ( uzsorás!!) követeléseket, vagy a végtelenségig eladósítják a hiszékeny törvénytisztelő, megkárosított adósokat.

Kérem, hogy a fenti kérdésre mielőbb adjanak választ, hiszen a bíróságokon, illetve a végrehajtóknál nagyon sok hitelkártya , áruvásárlási per van folyamatban, vagy behajtás alatt.

Ezen levelemet az interneten is közzé teszem

Tisztelettel Fiser Tivadar mediátor (alább a faktoráló cég fizetési felszólítása)
A kérdés rengeteg családot érint, így természetesen nagyon kíváncsiak vagyunk az MNB válaszára!

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANKOKON KÍVÜL KIK GAZDAGODTAK A DEVIZAKÁROSULTAKON?
A BANKOKON KÍVÜL KIK GAZDAGODTAK A DEVIZAKÁROSULTAKON?

A BANKOKON KÍVÜL KIK GAZDAGODTAK A DEVIZAKÁROSULTAKON? [good_old_share] „Nagyon dúrva részletek derültek ki” - Matolcsy is téma volt a Parlamentben...

FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK.
FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK

FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS-LEVÉL A KÚRIÁNAK [good_old_share] Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége - Tisztelt Kúria!   Önök között Tisztelt Bírák vannak olyanok, akik már akkor...

Close