A KÚRIA FELSZABADÍTVA

A KÚRIA FELSZABADÍTVA.

A KÚRIA FELSZABADÍTVA!

[good_old_share]

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!
Kúria felszabadítva – Már nem nyögi a bankárok súlyát az igazságszolgáltatás

 

2016. április 18-án arra ébredt az ország, hogy több cselekvőnek szinte ugyan az jutott eszébe egy elvtelen főbírói levél kapcsán. – Szabadítsuk fel az igazságszolgáltatást a bankárok elnyomása alól. 
Az igazság az, hogy akkor, még nem fogalmaztam meg magamban ilyen magasztosan. Csupán cselekedni akartam. Pont úgy, ahogyan jónak éreztem.

Cikk: Póka LászlóTörtént, hogy pár napja napvilágra került az alábbi levél (IDE KATTINTVA, az oldal alján), melyet egy wellmann nevű patkány a Kúria hivatalos levélpapírján írt a bankszövetségnek. 
Nagy szerepe volt a Hiteles Mozgalomnak, és Szabó Józsefnek abban, hogy a SeVizások körében elterjedt ez a disznóság.
A bankok úgy gondolták, hogy ez a levél majd számukra jogosítvány lesz arra, hogy bírókat befolyásoljanak. Ezért vidáman lobogtatták a perekben. Elkúrták. Nem kicsit, nagyon. – Mert a folyamatos nyomásgyakorlás hatására kapkodnak. Ha kapkodnak, akkor hibáznak. Mi pedig ott voltunk, ott vagyunk, és ott leszünk. Lecsapunk mindenre azonnal, vagy kicsit később, amikor már nem számítanak rá.

Szinte egy emberként léptek akcióba cselekvő jogászok, és utcai harcosok. Nem kellett hívni, elég volt az információ, hogy valakik már lépéseket tettek. És a tettek újabb tetteket indítottak.
Így alakult ki egy valódi hirtelen reagálású megmozdulás a jog, az utca, és a tájékoztatás útjain.

Cselekvő összefogás volt ez. Nem arról értekeztek a cselekvő emberek, hogy „majd találkozni kellene, és megbeszélni, hogy egy következő találkozón elhatározzuk, hogy teszünk valamit, ha nem lennénk ennyire lusták és beszariak”
Nem, itt cselekvés történt. Azonnal. Létre jött a sokak által áhított ÖSSZEFOGÁS. A cselekvők összefogása. 
Mindenki tudta a dolgát, hiszen az igazságérzete, a tenni akarása vezérelte.
Volt, aki azonnal a Kúria elé ment. Még munkakezdés előtt. 
Volt aki akkor indult, amikor látta, hogy mások már ott vannak.
Volt aki, kaját, vizet, meleg holmit vitt a Markó utcába.
Volt, aki veszettül osztotta, terjesztette a hírt, mert most nem tudott jönni.
Vidékről is többen érkeztek néhány óra múlva.

– És persze most is voltak a gyáván megalkuvók, akik feladatokat osztogattak, elmondták, hogy másoknak mit kellene csinálni, konferenciát hirdetek meg az ügyben, bíráltak, mérgesen néztek. Ez utóbbiak lesznek azok, akik osztásnál az első sorban fognak tolongani… –
 
Nem kellett hirdetni a Sárgapólót. Akinek volt, abban jelent meg.
Miért alakulhatott ez ki ilyen gyorsan? 
– Mert felkészültek vagyunk. – Mert készen állunk a cselekvésre, készek vagyunk áldozatot hozni. – Mert nem bújunk a biztonságot adó tömeg mögé. – Mert akár „elsőként”, akár „egyedül”, akár „elöl” indulni készek vagyunk. – Mert minden percben azon gondolkodunk, hogy hogyan tudnánk tenni.

Már reggel korán megvívtuk a döntő csatát. Az elszántságunk, az eddigi tetteink alapján rólunk kialakult kép győzött. – A rendőrség április 18-án nem akart oszlatni. Tisztában voltak vele, hogy ezt a véleménynyilvánítást csak úgy tudták volna megakadályozni, ha elviszik a tüntetőket. Nem akartak bakárseggnyalók seggnyalója lenni. 
Én úgy gondolom, hogy jól tették.
Csupán közölték velem, hogy gyülekezési joggal visszaélés miatt eljárást indítanak ellenem, mivel szerintük ez gyülekezés, és én vagyok a főszervezője. Jót nevetem ezen, hiszen fogalmilag kizárt, hogy egyedül gyülekezni tudjak. Meg egyébként is: elfér a többi ügy között.Miközben az egyre szaporodó ellenálló belakta a Kúria előtti területet, Damm Andrea több ügyvéd egyetértésével a köztársasági elnökhöz ment, és indítványozta wellmann főbíró kirúgatását.

Voltak más ügyvédek, akik nemzetközi szinten léptek fel a Polgári Kollégium vezetőjének elvtelen megnyilatkozása miatt.
A nyomásgyakorlás meghozta az eredményét.
Kedden reggel már megjelent szintén a Magyar Nemzetben, hogy a Kúria nem tartja irányadónak wellmann levelében írtakat.
Az eredményhez hozzá tartozik az is, hogy szerdán már arról jelentek meg hírek, hogy bírók is felszólaltak wellmann elvtelen levele miatt. Követelték a távozást.
Én nem állítom, hogy miattunk tették ezt. Nekem elég volt az a sok mosolygós, bíztató tekintet, amit kaptunk azoktól, akik ezen a két napon arra jártak. Talán volt köztük néhány bíró is.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Remek alkalom volt a hirtelen jött véleménynyilvánítás arra, hogy jobban megismerjük egymást. 
Még éjszaka is sokan voltunk remekül kivilágított műemléki környezetben.

Az eseményről több hírportál is beszámolt, rengeteg kép, beszámoló, és videó került fel a világhálóra.
Érdekes színfoltja volt az eseménynek, amikor megjelent a TV2. Előbb azt hittük, hogy miattunk érkeztek. Gyanússá váltak azzal, hogy csak álltak nem messze tőlünk, és nem élesítették a kamerájukat. Akkor jöttünk rá, hogy nem érdekli őket az igazságszolgáltatás sárba tiprása és az ez miatt kialakult véleménynyilvánítás, amikor félrevonultak egy Kúria épületéből kijövő hölggyel.  Ekkor néhány pillanat alatt ötletek sokasága merült fel, és már lendültek is kezek, indultak lábak egy újabb véleménynyilvánítást megvalósítani. A riport hátterének odatartottuk a tüntetés jelmondatát: „Wellmann György is húzza ki a nyelvét a bankárok seggéből!”

Inkább bemenekültek az épületbe, minthogy rögzítsenek valamit a civilek akciójáról. Ez szerintem sokat elárul arról, hogy a sajtó kinek az irányítása alatt van. 
A kevés kivétel természetesen nem kell, hogy szégyellje magát a megalkuvó újságírók miatt.

Varga Magdinak még arra is volt indíttatása, hogy gyorsan írjon egy verset az eseményekről.

„HOL VAN AZ IGAZSÁG?

Hol van itt jog?
S hol igazság?
Zokogva sír
Magyarország!Bírák vagytok
vagy rabszolgák?
Bankár csicska
a Bíróság?

Esküdtetek
igazságra,
s nem maffia
talpnyalásra.

Mégis inkább
talpat nyaltok?
Bankároknak
behódoltok?

Hol van itt jog?
S hol igazság?
Állj ki érte
Magyarország!

Budapest, 2016.04.19.”

Igazuk van azoknak, akik úgy gondolják, hogy ezt a vasat még érdemes ütni. Most, hogy mi levonultunk, van néhány szabad sátorhely a Markó utcában. Lehet cselekedni is, nem csak dumálni.

Mi is fogjuk még folytatni. Már érnek az ötletek.

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom 0630-931-9802

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM