A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON

A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON.

KÖSZÖNJÜK! A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON

[cn-social-icon]

A múlt alkalommal közöltük a SZÁZMILLIÁRDOK – A DEVIZÁSOKON MEGKERESTÉK, MOST ELTAPSOLJÁK című cikket.

 

Ekkor (érdekes módon) több devizakárosult is az MNB védelmére kelt (google+, twitter és Facebook csatornákon). Ezek a károsultak csak és kizárólag a bankokat tették felelőssé a devizakárosultakat ért károkért, sérelmekért, és az éveken át tartó átverésekért is.

loading...Mivel az MNB vezetőjét a jelenlegi kormány nevezte ki, ezért logikailag érthető: ha megvédjük az MNB-t, akkor védjük a kormányt is. (hát…mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy mennyire védi azokat, akik éveken át keményen (törvényekkel, és félrevezetéssel is) asszisztáltak ahhoz, hogy a jelenlegi tarthatatlan állapot bekövetkezhessen, és a károkozók megúszhassák felelősségre vonás nélkül.

Ráadásul-, amint az alábbi cikkből világosan kiderül, az állam (az MNB-n keresztül) valóban komoly nyereségre tett szert. Ez az összeg nagymértékben megkönnyíthette volna az átvert „devizások” helyzetét. Most viszont (a jelenlegi állapot szerint) rengeteg család kerülhet az utcára.

Ezek után érthető, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára miért elégedett a jelenlegi Magyar kormány tevékenységével.

Kifosztották a devizahiteleseket – ezzel a címmel jelent meg a 24 hu cikke.

Alább változtatás nélkül közöljük.

loading...

Az MNB „Félidős jelentés 2013-2016” című beszámolójából tulajdonképpen leplezetlenül derül ki, hogy a jegybank valamiféle saját profitra törekvő intézménnyé vált – fedezte fel az Azénpénzem.hu. Az MNB jelentésében ugyanis büszkén jegyzik meg, hogy a 2013-2015 közötti éveket végig nyereséggel zárták. Ezen belül is a tavalyi „profit” mintegy 100 milliárd forintra rúgott.

Az előző évek 25-25 milliárdot hoztak az MNB-nek. És vettek ki egyúttal ugyanennyit a magyarok zsebéből – állapítja meg a portál.A jelentésben egyébként a jegybank maga is leírja, hogy 2013-15 között eredményének egyik jelentős összetevője volt a devizaárfolyam-változásból származó nyereség.  És arra is kitérnek, hogy 2014-2015-ben a forintosítás is jelentősen hozzájárult az extraprofithoz.

A lap még hozzátette: arról pedig minden közélet iránt érdeklődő értesülhetett, hogy a „profitot” a jegybank alapítványaihoz helyezi ki, a parlament pedig már elfogadta azt a törvényt, amely szerint az innen kezdve elveszti „közvagyon jellegét“.

A hab a tortán, hogy ezek után az MNB mondaná meg a bankoknak, hogyan kezeljék azokat az adósokat, akik továbbra sem tudnak fizetni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Forrás

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VAN MEGOLDÁS! HITELES HÍRADÓ 24 - POLGÁR ZOLTÁN.
VAN MEGOLDÁS! HITELES HÍRADÓ 24 – POLGÁR ZOLTÁN

VAN MEGOLDÁS! HITELES HÍRADÓ 24 - POLGÁR ZOLTÁN [cn-social-icon] A hiteles híradó felvételeit korábban is számos alkalommal tártuk az érdeklődők...

TÖLTSÜK MEG A TÁRGYALÓTERMEKET.
TÖLTSÜK MEG A TÁRGYALÓTERMEKET

TÖLTSÜK MEG A TÁRGYALÓTERMEKET [cn-social-icon] Levente Csikász-   Töltsük meg a tárgyalótermeket a devizás ügyekben, amely perekben leginkább tetten érhető...

Close