A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON

A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON.

KÖSZÖNJÜK! A BANKOK MELLETT AZ MNB IS NYERÉSZKEDETT A DEVIZAKÁROSULTAKON

[cn-social-icon]

A múlt alkalommal közöltük a SZÁZMILLIÁRDOK – A DEVIZÁSOKON MEGKERESTÉK, MOST ELTAPSOLJÁK című cikket.

 

Ekkor (érdekes módon) több devizakárosult is az MNB védelmére kelt (google+, twitter és Facebook csatornákon). Ezek a károsultak csak és kizárólag a bankokat tették felelőssé a devizakárosultakat ért károkért, sérelmekért, és az éveken át tartó átverésekért is.Mivel az MNB vezetőjét a jelenlegi kormány nevezte ki, ezért logikailag érthető: ha megvédjük az MNB-t, akkor védjük a kormányt is. (hát…mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy mennyire védi azokat, akik éveken át keményen (törvényekkel, és félrevezetéssel is) asszisztáltak ahhoz, hogy a jelenlegi tarthatatlan állapot bekövetkezhessen, és a károkozók megúszhassák felelősségre vonás nélkül.

Ráadásul-, amint az alábbi cikkből világosan kiderül, az állam (az MNB-n keresztül) valóban komoly nyereségre tett szert. Ez az összeg nagymértékben megkönnyíthette volna az átvert „devizások” helyzetét. Most viszont (a jelenlegi állapot szerint) rengeteg család kerülhet az utcára.

Ezek után érthető, hogy Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára miért elégedett a jelenlegi Magyar kormány tevékenységével.

Kifosztották a devizahiteleseket – ezzel a címmel jelent meg a 24 hu cikke.

Alább változtatás nélkül közöljük.

Az MNB „Félidős jelentés 2013-2016” című beszámolójából tulajdonképpen leplezetlenül derül ki, hogy a jegybank valamiféle saját profitra törekvő intézménnyé vált – fedezte fel az Azénpénzem.hu. Az MNB jelentésében ugyanis büszkén jegyzik meg, hogy a 2013-2015 közötti éveket végig nyereséggel zárták. Ezen belül is a tavalyi „profit” mintegy 100 milliárd forintra rúgott.

Az előző évek 25-25 milliárdot hoztak az MNB-nek. És vettek ki egyúttal ugyanennyit a magyarok zsebéből – állapítja meg a portál.A jelentésben egyébként a jegybank maga is leírja, hogy 2013-15 között eredményének egyik jelentős összetevője volt a devizaárfolyam-változásból származó nyereség.  És arra is kitérnek, hogy 2014-2015-ben a forintosítás is jelentősen hozzájárult az extraprofithoz.

A lap még hozzátette: arról pedig minden közélet iránt érdeklődő értesülhetett, hogy a „profitot” a jegybank alapítványaihoz helyezi ki, a parlament pedig már elfogadta azt a törvényt, amely szerint az innen kezdve elveszti „közvagyon jellegét“.

A hab a tortán, hogy ezek után az MNB mondaná meg a bankoknak, hogyan kezeljék azokat az adósokat, akik továbbra sem tudnak fizetni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Forrás

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM