A BANK NEM CSAK A KAMAT EGY RÉSZÉT, DE A TŐKÉT IS ELFELEJTHETI!

A BANK NEM CSAK A KAMAT EGY RÉSZÉT, DE A TŐKÉT IS ELFELEJTHETI!

(A Tempóhíreket változtatás nélkül közöljük. NCK)

803.) Bírói végzés: A Kásler-perrel ellentétben nem csak a kamat egy kis része jár vissza, hanem a tőkét is elfelejthetik!


loading...

A bank kötelezettsége volt, hogy megóvja azokat az állampolgárokat a hitelfelvételtől, akik nem fogják tudni azt megfizetni.

A bankok javarész elvégeztették ezt a kockázatelemzést a bank érdekkörében, melyért több tízezer forintot számoltak fel. Ha nem jól mérték fel a kockázatot, az a bankok felelőssége, hiszen nekik állt rendelkezésükre megfelelő szakértői gárda, továbbá törvény szerint a bankok kötelezettsége volt a visszafizetés képességének megállapítása.

Ha ezt a vizsgálatot nem megfelelően, vagy egyáltalán nem végezték el, akkor az a bank mulasztása volt, és „egyértelmű teljes érvénytelenséget okoz” (állapította meg a bíróság).

A devizahitelesek mellett további érv az is, hogy „a pénzügyi szakembereknek tudomása volt vagy kellett lennie arról, hogy a „gazdaságtörténetben nem szokványosnak, hanem kivételesnek számít az olyan hosszabb 2-3 évet jóval meghaladó időszak, melyben a forint-valuta” árfolyama lényegesen nem változik.


loading...

Ha már elvesztetted a vagyonodat a bíróságon, akkor jól figyelj: A bíró köteles lett volna tájékoztatni erről. Mivel ennek nyilvánvalóan nem tett eleget, ezért a perújításnak helye van, a végrehajtást fel kell függeszteni, és a fenti végzés alapján a banknak kell viselnie a kockázatot. Ráadásul, ha már kiraktak a lakásodból, elvitték a kocsidat, stb. akkor, elkezdhet gondolkodni a bank azon, hogy mekkora kártérítést is kíván fizetni neked azért a nem kevés meghurcoltatásért és megaláztatásért, amit a trehány munkájával okozott neked.

KATTINTS IDE A DOKUMENTUMÉRT

TEMPOHIREK.COM

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITEL" AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE! A SZENNYEZŐ FIZET!
“DEVIZAHITEL” AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE! A SZENNYEZŐ FIZET!

"DEVIZAHITEL" AZ ÉVSZÁZAD ÁTVERÉSE! A SZENNYEZŐ FIZET!

"DEVIZA" - "HITEL". ÜTKÖZŐ. HANGFELVÉTEL!
“DEVIZA” – “HITEL”. ÜTKÖZŐ. HANGFELVÉTEL!

DEVIZA" - "HITEL". ÜTKÖZŐ. HANGFELVÉTEL! Devizahitel! Ütköző Barcza Mihály Dr. Ifj. Balsai István Kossuth Rádió 2014.06.17.

Close