A BANK NEM CSAK A KAMAT EGY RÉSZÉT, DE A TŐKÉT IS ELFELEJTHETI!

A BANK NEM CSAK A KAMAT EGY RÉSZÉT, DE A TŐKÉT IS ELFELEJTHETI!

(A Tempóhíreket változtatás nélkül közöljük. NCK)

803.) Bírói végzés: A Kásler-perrel ellentétben nem csak a kamat egy kis része jár vissza, hanem a tőkét is elfelejthetik!


A bank kötelezettsége volt, hogy megóvja azokat az állampolgárokat a hitelfelvételtől, akik nem fogják tudni azt megfizetni.

A bankok javarész elvégeztették ezt a kockázatelemzést a bank érdekkörében, melyért több tízezer forintot számoltak fel. Ha nem jól mérték fel a kockázatot, az a bankok felelőssége, hiszen nekik állt rendelkezésükre megfelelő szakértői gárda, továbbá törvény szerint a bankok kötelezettsége volt a visszafizetés képességének megállapítása.

Ha ezt a vizsgálatot nem megfelelően, vagy egyáltalán nem végezték el, akkor az a bank mulasztása volt, és „egyértelmű teljes érvénytelenséget okoz” (állapította meg a bíróság).

A devizahitelesek mellett további érv az is, hogy „a pénzügyi szakembereknek tudomása volt vagy kellett lennie arról, hogy a „gazdaságtörténetben nem szokványosnak, hanem kivételesnek számít az olyan hosszabb 2-3 évet jóval meghaladó időszak, melyben a forint-valuta” árfolyama lényegesen nem változik.


Ha már elvesztetted a vagyonodat a bíróságon, akkor jól figyelj: A bíró köteles lett volna tájékoztatni erről. Mivel ennek nyilvánvalóan nem tett eleget, ezért a perújításnak helye van, a végrehajtást fel kell függeszteni, és a fenti végzés alapján a banknak kell viselnie a kockázatot. Ráadásul, ha már kiraktak a lakásodból, elvitték a kocsidat, stb. akkor, elkezdhet gondolkodni a bank azon, hogy mekkora kártérítést is kíván fizetni neked azért a nem kevés meghurcoltatásért és megaláztatásért, amit a trehány munkájával okozott neked.

KATTINTS IDE A DOKUMENTUMÉRT

TEMPOHIREK.COM

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM