A BANK AJÁNLATA: ELENGEDI A NEM LÉTEZŐ TARTOZÁS FELÉT

A BANK AJÁNLATA: ELENGEDI A NEM LÉTEZŐ TARTOZÁS FELÉT.

A BANK AJÁNLATA: ELENGEDI A NEM LÉTEZŐ TARTOZÁS FELÉT

A bank ajánlata az adósnak: elengedi a devizatartozás felét

Ha az adós augusztus 31-ig visszafizeti a bank szerinti tartozás ötven százalékát, az esetben elengedi a tartozás többi részét – tett ajánlatot az MKB Bank egy devizahiteles ügyfélnek. Erről Léhmann György számolt be lapunknak.


A siófoki ügyvéd megjegyzi: „Ilyen egyezségi ajánlatot perben akkor tesz valamelyik fél, ha elfogadása esetén még mindig jól jár a per előtti állapothoz képest, és azt mondja, hogy jobb ma egy sovány egyezség, mint holnap egy kövér ítélet.” Azaz a jogász szerint „az MKB Bank még mindig jól jár akkor, ha követelése ötven százalékához hozzájut. Ez egyébként természetes a körülmények és a bíróság előtti pereim állásának ismeretében, s ha még egy kicsit enged ajánlatához képest a követelésből a bank, akkor akár egyezséget is köthetünk.”

Léhmann nem mondana le a 2009. május 1-je utáni törlesztőrészlet felének visszafizetéséről sem, arra hivatkozva: a svájci frank jegybanki alapkamata ettől kezdődően a korábbi egytizedére csökkent. – Lám, perben ilyen egyezséget is ki lehetne csikarni – így az ügyvéd. – Kezdettől fogva mondom, hogy a kormány, a politika ne avatkozzon polgári jogi szerződésekbe, demokratikus jogállamban bíróság előtt rendezhető a felek közötti vita.

Amint az ismert, az egyezségi ajánlatot tevő MKB-t éppen „most vásárolja meg az állam”, a bank ügyfeleit tehát már közpénzből kell majd kártalanítani.


Megírtuk: a Magyar Nemzeti Bank a napokban közzétette, miként kell kiszámolni, hogy mennyi jár vissza az ügyfeleknek. Elsőként Léhmann György olvasta ki ebből, azóta más szakértők is ezt teszik, a politika meg nem kommentálja: akinek élő szerződése van, az nem kap vissza egy fillért sem készpénzben, hanem túlfizetését előtörlesztésnek veszik.

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója azt mondta: meglepte, hogy tőketörlesztésként kell figyelembe venni e tételeket. Szerinte a bankszektor tőkéjének legalább egyharmadát elviheti a kártalanítás. – SonLne

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM