LÁTÁSJAVÍTÓ SZEMMASSZÁZS

LÁTÁSJAVÍTÓ SZEMMASSZÁZS

Látásjavító szemmasszázs: Kínában már kötelező az iskolában

Nézzünk csak körben az ismerőseink között, az utcán vagy a tömegközlekedésen, hányan hordanak szemüveget. Meglepően sokan! És a modern életvitelünknek köszönhetően, annak, hogy napunk nagyon-nagy százalékát egy valamilyen monitor előtt töltjük, egyre csak romlik a látásunk. Legyen az tévé, számítógép, tablet, mobil vagy okostelefon, e-book vagy nevezzük bárhogy, a lényeg az, hogy a szemünk az, csak romlik.


Kínában viszont sokkal okosabbak az emberek, úgy tűnik. Az iskolákba kötelezően bevezették a reggeli szemmasszázst, amit közösen végeznek el a diákok a tanóra megkezdése előtt. Négy lépésből áll, és nem tűnik bonyolultnak. A masszázs felfrissíti a szem körüli keringést, az izomműködést, beindítja az energiák áramlását, mely biztosítja a szem kifogástalan működését. A masszázs kellemes, és eredménye szinte azonnal érezhető.

Első lépés: a hüvelykujjal masszírozzuk a szemöldök belső felébe található csonton levő kis mélyedést. Először 8-szor az óramutató járásával megegyező irányban, majd fordítva. Négyszer végezzük el a sorozatot.

Második lépés: Ezt a jóleső mozdulatot bizony sokszor szoktuk alkalmazni öntudatlanul is, ha fáradt a szemünk, fejünk. A hüvelyk és mutató újjal fogjuk össze az orrnyerget, és felfele masszírozzuk, tolómozdulatokkal.

Harmadik lépés: A járomcsont közepén, a pupillával egyvonalban egy kis mélyedés van, ezt masszírozzuk nyolcszor az óramutató járásával megegyező irányban, majd ellentétesen. Négyszer végezzük el a sorozatot.

Negyedik lépés: a hüvelykujjal támasszuk meg a halántékon mindkét kézzel, majd zárjuk ökölbe a kezünket. A behajlított mutatóujjal masszírozzuk meg a szemöldökünket bentről kifelé haladva, majd a szemgödör alsó részét is ugyanígy. Ezt 32-szer kell elvégezni. A gyakorlatok könnyebb elsajátítása érdekében nézzük meg az alábbi videót is.


​Forrás: Twice.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM