AZONNAL LE KELL ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT!

AZONNAL LE KELL ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT!

AZONNAL LE KELL ÁLLÍTANI A KILAKOLTATÁSOKAT!

[good_old_share]


NCK: Mivel külföldi érdekeltségű pénzintézetek által óriási profitjuk érdekében kötött szerződéseket felhasználva, soha nem látott mértékben, szervezetten dobják az utcára Magyar családok tömegét, ezért véleményünk szerint a kilakoltatásokkal kapcsolatos intézkedéssorozat komoly nemzetbiztonsági kockázatokat vet fel!



Ráadásul mindez úgy történik, hogy számtalan lezáratlan per van folyamatban hazánkban és az Európai Bíróság előtt. A kimenetelük pedig alapjaiban változtathatja meg az eddigi embertelen gyakorlatot. Akiket pedig már kilakoltattak, azok visszafordíthatatlan károkat szenvedhetnek el.

A Magyar családok hajléktalanná tétele nem csak tömeges és nagyfokú életminőség romlást, hanem tartós és visszafordíthatatlan egészségromlást, így közvetve emberek halálát is eredményezheti!

 

MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE: G) cikk (2) Magyarország védelmezi állampolgárait.

II. cikk Az emberi méltóság sérthetetlen. Minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

III. cikk (1) Senkit nem lehet kínzásnak, embertelen, megalázó bánásmódnak vagy büntetésnek alávetni, valamint szolgaságban tartani. Tilos az emberkereskedelem.



I. cikk (1) AZ EMBER sérthetetlen és elidegeníthetetlen alapvető jogait tiszteletben kell tartani. Védelmük az állam elsőrendű kötelezettsége.

M) cikk (2) Magyarország biztosítja a tisztességes gazdasági verseny feltételeit. Magyarország fellép az erőfölénnyel való visszaéléssel szemben, és védi a fogyasztók jogait.

Q) cikk (2) Magyarország nemzetközi jogi kötelezettségeinek teljesítése érdekében biztosítja a nemzetközi jog és a magyar jog összhangját….Nem soroljuk, az illetékesek pontosan ismerik Magyarország alaptörvényét!

Az alábbi MTI hír is ezt a gyanút erősíti.

"Perek sokasága van folyamatban itthon és az Európai Unióban is, ezek során azt vizsgálják, teljes körű volt-e a tájékoztatás, és tisztességes-e, hogy a kockázatviselés egyoldalú – mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: Magyarországon "pontosan tudjuk", hogy a tájékoztatás "minimum hiányos volt", így viszont a fogyasztók nem tudtak felelős és megalapozott döntést hozni."

AZ LMP szerint fel kell függeszteni a végrehajtásokat a devizalapú hitelszerződések esetében.

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón arról beszélt:

bár a kormány "hazug módon" azt mondja, hogy a kérdést megoldotta, pontosan lehet tudni, hogy a devizakockázatokat kizárólag a fogyasztókra terhelték.

Perek sokasága van folyamatban itthon és az Európai Unióban is, ezek során azt vizsgálják, teljes körű volt-e a tájékoztatás, és tisztességes-e, hogy a kockázatviselés egyoldalú – mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette: Magyarországon "pontosan tudjuk", hogy a tájékoztatás "minimum hiányos volt", így viszont a fogyasztók nem tudtak felelős és megalapozott döntést hozni.

Csárdi Antal leszögezte: amíg ezeket a kérdéseket bíróságok vizsgálják, addig fel kell függeszteni a végrehajtásokat. "Ma családok (…) tízezrei vannak olyan helyzetben, hogy bármikor elvihetik a fejük fölül a lakást" – fogalmazott.



A politikus közölte, a parlament szerdán dönthet arról a törvényjavaslatról, amely felfüggesztené a végrehajtásokat. Akkor ki fog derülni, hogy a Fidesz a magyar társadalom vagy a bankok oldalán áll – hangoztatta.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Csárdi Antal elmondta, pártja jogszabállyal biztosítaná, hogy fizetési meghagyásokat csak bíróságok adhassanak ki, a hitelintézetek ne adhassák át behajtó cégeknek az adósságokat, továbbá bevezetnék az "elsétálás jogát", ami azt jelenti, hogy ha az adós elvesztené az ingatlanát, akkor utána már ne legyen tartozása. A javaslat a forintosítás újraszámolását is előírná – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a kilakoltatások hajléktalanságot eredményeznek, viszont a hajléktalanságot nem üldözni, hanem megelőzni kell. MTI.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM