SEGÍTSÉGET KAP A MAGÁNYOS DEVIZAKÁROSULT

SEGÍTSÉGET KAP A MAGÁNYOS DEVIZAKÁROSULT.

SEGÍTSÉGET KAP A MAGÁNYOS DEVIZAKÁROSULT

[good_old_share]

Erzsike nénit korábban már mi is bemutattuk. Most szerencsére egy-két politikus mellett a nagyobb médiák is felfigyeltek rá.

 

Alább közöljük a NOL cikkét, illetve bemutatjuk azt a korábbi felvételt, melyben a devizakárosultaknak üzent.




A miniszterelnökségtől kaphat jogi segítséget az az idős hölgy, aki egy éve minden nap magányosan tüntet különböző hivatalok előtt. Fia halálos ágyánál ígérte meg, hogy addig nem hagyja nyugodni az Orbán-kormányt, amíg ki nem harcolja, hogy családja ne uzsorakamattal felérő összeget fizessen vissza egy hatmilliós devizahitel után.

„Képzelje, tegnap odajött hozzám Csepreghy Nándor. Azt mondta, ismeri a történetemet és behívott a hivatalba hétfőre. Kíváncsi leszek, miben tudnak segíteni" – meséli izgatottan Duttyán Andrásné a róla szóló első riportunk utáni napon. A miniszterelnökség parlamenti államtitkárának hivatalában azonban nem adtak felvilágosítást a segítség mikéntjéről.

Erzsike néni is csodálkozott a felajánláson, hiszen az elmúlt egy évben csak egy politikus, Lázár János kérdezte meg tőle, miért áll szendvicsemberként, saját kézzel készített táblákkal a testén a parlament előtt. Csepreghy Nándor egyébként Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese. Ezért elképzelhető, hogy ismét jogi segítséget kap a devizahitel-károsult család, akárcsak legutóbb.

„Mindenben segítettek. Elmentünk egészen a falig, de a múlt héten derült ki, hogy tovább már nem mehetek. Mert nincs olyan bíró ma Magyarországon, aki a Kúria döntését felülbírálná" – mondta egy nappal korábban a 83 éves hölgy visszaemlékezve arra, amikor Lázár Jánoson keresztül kapott támogatást. Erzsike néni most ismét bizakodó, hátha sikerül a havi törlesztő részletet számukra is vállalható szintre csökkenteni.




A magányosan tüntető 83 éves hölggyel a parlament előtt találkoztunk a hét közepén. Aznap volt pontosan egy éve, hogy minden nap felutazik Kiskunlacházáról Budapestre és különböző minisztériumok, bankok vagy éppen Orbán Viktor ablaka alatt demonstrál. Mindezt a csődközelbe sodródott családjáért teszi.
„2007-ben a lányomék 6 millió forint hitelt vettek fel svájci frank alapon. Ahogy akkor kiszámolták, körülbelül 9,2 milliót kellett volna visszafizetniük. Aztán Kósa Lajos 2010-ben tett, államcsődről szóló nyilatkozata után a havi törlesztés hirtelen megugrott. Később pedig a forintosítás után fél évvel szintén nőtt a részlet, pedig azt ígérték, hogy pont fordítva lesz" – meséli. Mostanra a 6 milliós hitel 19 millióssá dagadt.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Erzsike néni a januári taxis tüntetés másnapján kísérte volna kórházba a fiát. Az orvosi vizit előtti éjszaka a fia megígértette vele, hogy nem hagyja abba a tüntetést mindaddig, amíg el nem intézi, hogy ne kelljen uzsorakamattal felérő összeget visszafizetnie a családnak a 6 milliós devizahitel után. Az orvoshoz már nem jutottak el. Az idős asszony fia másnap délelőtt meghalt. 

„Hogy hagynám abba? Ha megtenném, ugyanolyan szószegő lennék, mint a kormány. Nekem az adott szó az szent!" – lábad könnybe a szeme, amikor a fiának tett ígéretét említi. Azóta minden hétköznap Budapestre utazik. Érte őt már atrocitás többször. Volt olyan biztonsági őr, aki szerint a jelenléte "terrorveszélyt" jelent, máskor a tábláit vetették le vele, de egyszer valaki majdnem ráuszította a kutyáját. "A rendőrök kedvesek, tényleg, ők mondták el azt is, hogy mit mondjak, amikor valaki el akar küldeni" – gondolt vissza a történtekre.  




Így azóta fejből idézi a jogszabály szövegét, miszerint ha nem foglal el egy négyzetméternél nagyobb helyet, akkor bizony ott tüntet, ahol akar.

Szerinted mi lesz Erzsike néni ügyének kimenetele?Szerinted tényleg segítenek a politikusok és a hatóságok? Véleményed szerint végre összefognak a devizakárosultak?

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM