30 NAPJA VAN A BANKNAK A VÁLASZADÁSRA!

30 NAPJA VAN A BANKNAK A VÁLASZADÁSRA!

Éva Járvás ‎Deviza Károsultak Kártérítése – Oké, ha a bíró nem, akkor faggassuk mi a bankot. 30 napja van a kötelező válaszadásra. 
Kérem Tisztlet ….Bank szíves válaszát alábbi kérdéseimre.

Hivatkozok az 1/2016 PJE (2-) pontjára, melyben

"2. A deviza alapú fogyasztási és lakossági kölcsönszerződés abban az esetben is megfelel a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontja által előírtaknak, ha az írásba foglalt szerződés – ideértve az annak a szerződéskötéskor részévé vált általános szerződési feltételeket is – kiszámítható módon tartalmazza a törlesztő részletek számát, összegét és a törlesztési időpontokat. A törlesztő részletek összege kiszámíthatónak tekintendő, ha a szerződés rögzíti legalább azokat az adatokat és azt a számítási módot, amelyek alapján a törlesztő részletek összege az átszámítás szerződésben rögzített későbbi időpontjában, ennek hiányában az egyes törlesztő részletek esedékességekor pontosan meghatározható."

Tájékoztatom a bankot, hogy a Kölcsönszerződésünk és tartozékai, mint ÁSZF és Kondíciós lista nem tartalmazzák a két devizanemű kölcsön számítási módját. A bank honlapján sem található a két devizanemű kölcsön számítási módja. A kondíciós listában csak az egy devizanemű kölcsön annuitásos képlete található, amely alkalmatlan két devizanemű kölcsön törlesztőrészletének kiszámításához. 
Kérdések:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

1. Milyen számítási metodika szerint számította a bank a kölcsönt, a törlesztőrészletet, a törlesztőrészlet kamatrészét, a törlesztő részlet tőke részét?
Kérem a bankot tájékoztasson a két devizanemű kölcsön számítási metodikájáról részletes leírással és alkalmazandó képlettel. Kérem tájékoztasson arról is, hogy szerződéskötés időpontjában (2007.augusztus) milyen dokumentumban volt található a két devizanemű kölcsön számítási metodikájának leírása. 

2.Miben különbözik a külföldi deviza hitel és a külföldi deviza alapú kölcsön számítási módszertana? Miben más a külföldi deviza alapú kölcsön törlesztőrészletének számítása, mint a valós külföldi deviza kölcsöné?

3. A bank valós külföldi deviza kölcsön, vagy külföldi deviza alapú ( nyilvántartású) kölcsön számítási módszer szerint állapította-e meg az aktuálisan törlesztendő kölcsöntőke és kamatrész összegét? – Éva Járvás.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Szólj hozzá

Hozzászólás