30 NAPJA VAN A BANKNAK A VÁLASZADÁSRA!

30 NAPJA VAN A BANKNAK A VÁLASZADÁSRA!

30 NAPJA VAN A BANKNAK A VÁLASZADÁSRA!

[good_old_share]

Éva Járvás ‎Deviza Károsultak Kártérítése – Oké, ha a bíró nem, akkor faggassuk mi a bankot. 30 napja van a kötelező válaszadásra. 
Kérem Tisztlet ….Bank szíves válaszát alábbi kérdéseimre.

Hivatkozok az 1/2016 PJE (2-) pontjára, melyben

"2. A deviza alapú fogyasztási és lakossági kölcsönszerződés abban az esetben is megfelel a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontja által előírtaknak, ha az írásba foglalt szerződés – ideértve az annak a szerződéskötéskor részévé vált általános szerződési feltételeket is – kiszámítható módon tartalmazza a törlesztő részletek számát, összegét és a törlesztési időpontokat. A törlesztő részletek összege kiszámíthatónak tekintendő, ha a szerződés rögzíti legalább azokat az adatokat és azt a számítási módot, amelyek alapján a törlesztő részletek összege az átszámítás szerződésben rögzített későbbi időpontjában, ennek hiányában az egyes törlesztő részletek esedékességekor pontosan meghatározható."

Tájékoztatom a bankot, hogy a Kölcsönszerződésünk és tartozékai, mint ÁSZF és Kondíciós lista nem tartalmazzák a két devizanemű kölcsön számítási módját. A bank honlapján sem található a két devizanemű kölcsön számítási módja. A kondíciós listában csak az egy devizanemű kölcsön annuitásos képlete található, amely alkalmatlan két devizanemű kölcsön törlesztőrészletének kiszámításához. 
Kérdések:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

1. Milyen számítási metodika szerint számította a bank a kölcsönt, a törlesztőrészletet, a törlesztőrészlet kamatrészét, a törlesztő részlet tőke részét?
Kérem a bankot tájékoztasson a két devizanemű kölcsön számítási metodikájáról részletes leírással és alkalmazandó képlettel. Kérem tájékoztasson arról is, hogy szerződéskötés időpontjában (2007.augusztus) milyen dokumentumban volt található a két devizanemű kölcsön számítási metodikájának leírása. 

2.Miben különbözik a külföldi deviza hitel és a külföldi deviza alapú kölcsön számítási módszertana? Miben más a külföldi deviza alapú kölcsön törlesztőrészletének számítása, mint a valós külföldi deviza kölcsöné?

3. A bank valós külföldi deviza kölcsön, vagy külföldi deviza alapú ( nyilvántartású) kölcsön számítási módszer szerint állapította-e meg az aktuálisan törlesztendő kölcsöntőke és kamatrész összegét? – Éva Járvás.
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM