Varga Mihály minisztert feltehetően ez sem érdekli

Tegnapi napon kaptam olyan üzenetet, hogy az ERSTE ellen nyert pert is jó lenne közölni azért, mert eléggé elviselhetetlenül viselkednek.

Az üzenethez képest két óra mulva kaptam az alábbi ítéletet az ERSTE elleni egyik peremben, egyébként ez már a második velük szemben nyert perem.

Ennek az itéletnek utolsóelőtti oldalán olvashatók azok a megállapítások, melyekre tekintettel a perben vitatott szerződési feltétel semmis. És ennek az oldalnak utolsó bekezdésében olvasható az, amire már más perben is utaltam:

„A törvényszék nem látta indokoltnak itélete rendelkező részében annak külön kimondását (megállapítását), hogy a szerződés III/4. pontja első bekezdése, mint semmis szerződési feltétel a szerződés megkötésétől kezdve nem jelent kötelezettséget felperesre nézve. Az érvénytelenség alapvető jogkövetkezménye ugyanis éppen az, hogy érvénytelen rendelkezéshez joghatás nem fűzödik.”


Cséfalvay Zoltán államtitkár tegnapi napon az Országgyűlésben napirend előtti válaszadásában kijelentette azt, hogy várják a bankok megoldási javaslatát, és ennek elmaradása esetén dönt a kormány.

 

A kérdés az, hogy ezt ugy kell érteni, hogy a jogerős és nem jogerős bírósági döntések egyező megállapítása szerinti joghatás kiváltására alkalmatlan szerződési feltételt oldják meg a bankok, vagy a bankok ugy tesznek, mintha a bírósági döntés ellenére minden a legnagyobb rendben lenne, és ötletelnek a joghatás kiváltására alkalmatlan szerződési feltétel feltétellel rendelkező szerződésekkel ugy, mintha ilyen szerződési feltételek nem lennének a bankok által kreált szerződésekben?

Egy biztos. Bírósági döntés ide, bírósági döntés oda, a törvényesség Cséfalvay Zoltán államtitkárt és társait nem érdekli. Ők továbbra is meg akarják győzni az országot arról, hogy veteményesben még soha nem látott pusztítást végző kecske tudja legjobban rendbetenni a veteményest. 


Feltehetően azért, mert az Európai Központi Bank ezt így rendelte meg náluk.

Majd aztán a kecske módjára végzett rendbetételi eljárás után a bíróságokat valahogy jobb belátásra bírják, és akik tovább beszélnek törvényességről, vagy megmosolyogják, vagy más módon elhallgattatják.

Akinek pedig ez nem tetszik, az fusson világgá.

Diadalt remél „akinek nincs semmilye, az annyit is ér felfogás” Cséfalvayéknál. 

Siófokon 2013. október 22. napján.

Léhmann György

Szólj hozzá

Hozzászólás