ÚJABB ALJAS TÁMADÁS A „DEVIZA”-KÁROSULTAK ELLEN!

ÚJABB ALJAS TÁMADÁS A „DEVIZA”-KÁROSULTAK ELLEN!

ÚJABB ALJAS TÁMADÁS A „DEVIZA”-KÁROSULTAK ELLEN!

[good_old_share]


Oszd meg, add tovább…minél többen tudjanak róla!

Tisztelt Devizahitelesek!

 

Felhívom figyelmüket, hogy a polgári perrendtartás törvény 370/B. paragrafusban megint újabb támadást intéztek a devizahitelesek ellen.

loading...

Javaslatom, hogy akinek felmondott hitele van, az indítsa meg a szerződést perben, mert a végrehajtást már csak akkor lehet később felfüggeszteni, ha a végrehajtás megindítása előtt beperelte az adós a bankot.
370/B. §1081 (1) Ha a felperes a végrehajtás megszüntetése, illetve korlátozása iránti perben a 369. § a) pontjában foglaltakra, érvénytelenségre alapítva hivatkozik, ebben a perben a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában is keresetet kell előterjesztenie.

(2) Az (1) bekezdés szerinti esetben, ha a felperes – hiánypótlási felhívás ellenére – nem terjeszti elő a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában a keresetet, a kizárólag a 369. § a) pontjában foglaltakra alapított kereset esetén a keresetlevelet idézés kibocsátása nélkül el kell utasítani, vagy ha a keresetlevél idézés kibocsátása nélküli elutasításának már nincs helye, a pert meg kell szüntetni.

Nincs helye a keresetlevél idézés kibocsátása nélküli elutasításának vagy a per megszüntetésének, ha a felperes a 369. § a) pontja mellett a végrehajtás megszüntetését, illetve korlátozását más okra alapítottan is kéri; ebben az esetben úgy kell tekinteni, hogy a 369. § a) pontjára alapított kereseti kérelmet nem tartja fenn.
(3) Az (1) bekezdés szerinti esetben a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában a keresetet mindazokkal szemben elő kell terjeszteni, akiknek egyébként perben kellene állnia a szerződés érvénytelensége tárgyában indított perben.

loading...
loading…


(4) Az (1) bekezdés szerinti esetben a perben a végrehajtás megszüntetése, illetve korlátozása iránti perre hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság jár el akkor is, ha a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában indított per más bíróság hatáskörébe és illetékességébe tartozna.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

(5) Azt a végrehajtás megszüntetése, illetve korlátozása iránti pert, amelyben a felperes a 369. § a) pontjára, érvénytelenségre alapítva hivatkozik, a bíróság felfüggeszti a végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt szerződés vagy végrehajtási záradékkal ellátott okiratba foglalt egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat esetén az annak alapjául szolgáló szerződés érvénytelensége tárgyában folyamatban lévő per jogerős elbírálásáig, ha a) az érvénytelenség iránti per korábban került megindításra, mint a 369. § a) pontjára alapított per, vagy b) az érvénytelenség iránti pert a 369. § a) pontjára alapított per felperesétől eltérő személy indította. (6) Az (1) bekezdés szerinti esetben a 370/A. § (3) és (4) bekezdése nem alkalmazható.

Dr. Budaházi János ügyvéd, Dr. Pazicski Fruzsina ügyvéd. Ügyvédi irodáink elérhetősége:

2030. Érd. Mályva utca 14. Budapest, Szentendre Tel: 06-70-632-3583, Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472. Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com ,   H-CS 08:00-16:00-ig, Pénteken 08:00-14:00-ig Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MI VÁRHAT AZ "ADÓSOKRA"? HITELES HÍRADÓ 54.
MI VÁRHAT AZ “ADÓSOKRA”? HITELES HÍRADÓ 54

MI VÁRHAT AZ "ADÓSOKRA"? HITELES HÍRADÓ 54 - A MAGYAROK KIÍRTASSÉK! 2017 06 27. [good_old_share] "ADDIG KELL HARCOLNI AMIG VAN...

ÍGY BOJKOTTÁLTA A FIDESZ A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.
ÍGY BOJKOTTÁLTA A FIDESZ A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.

ÍGY BOJKOTTÁLTA A FIDESZ A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT. [good_old_share] „Az igazat mondd, ne csak a valódit" Négyen – Csoóri Sándor, Boross...

Close