SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK

SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK.

SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK

[good_old_share]

A lehetetlen feltételt tartalmazó szerződés semmis.

 

Horváth Rudolf – Ha valamivel nem rendelkezem, azt nem tudom kölcsönadni. Vagy is eleve lehetetlen feltételt tartalmaztak a deviza kölcsönszerződések, amikor deviza vételi árfolyamon való folyósítást rögzítettek, még akkor is, ha a kifizetés forintban történt.
Köszönjük a tisztelt kúria jogegységi erőfeszítéseit, de minden közokiratban és földhivatali jelzálogszerződésben az a devizaösszeg került rögzítésre kölcsönként, amit devizavételi árfolyamon számoltak ki.

A devizavétel egy szolgáltatás, amit a bank nem teljesített. Tehát amennyiben a szerződéseket a későbbi visszamenőleges hatályú szabályozások értelmezésében magyarázzák, akkor azok vagy eleve lehetetlen szolgáltatásra irányultak, vagy egyszerűen nem a tartalmuk szerint lettek teljesítve. Ez a szerződési hiányosság pedig utólag egyik esetben sem javítható, mert mind számadat, mind devizatartalmának vonatkozásában az összes közjegyzői okiratot le kellene cserélni.

A közjegyzői kötelezettségvállalás és nyilatkozat az aláíráskor ismert és megismerhető információk birtokában történt, vagy is a későbbi törvények nem lehetnek rá hatályosak, hiszen a közjegyző tájékoztatási kötelezettségét azokkal kapcsolatban nem tudta teljesíteni, ezért az-az adós számára akkor megismerhetetlen volt.
Ismeretlen feltételre pedig nem lehet előre kötelezettséget vallani, mert a kötelezettség tényét és összegét magából az okiratból kellene megismerni, az pedig lehetetlen. Az adós nem tudja pontosan mekkora forint vagy devizaösszegre vállalta kötelezettségét, a követelésként megjelenő devizaösszeg pedig nem egyezik az okirati tartalommal.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ezzel az okirat több jogszabályba ütközik, mert annak pontosan kell tartalmaznia a kötelezettség tárgyát, továbbá jelzálogot is csak pénzben pontosan meghatározható követelésre lehet alapítani. Így a szerződések teljesen kimerítik a lehetetlen feltétel tartalmi fogalmát, mind fizikai, jogi, és technikai értelemben is. – Horváth Rudolf

Gondolatok: Megdöbbentő, hogy a „jogszolgáltatás” politikai és banki megrendelésre mekkora erőfeszítéseket végez annak érdekében, hogy az ezer sebből vérző, eredeti „devizás” szerződések érvénytelenségeit megpróbálja kiiktatni, és a szerződéseket mindenáron érvényben tartani.

 

Viszont ne feledjük! A „forintosított” szerződések az eredeti szerződések jogfolytonosságának „köszönhetőek”! Az eredeti szerződés érvénytelenségének bizonyításával a forintosítás is borul!
Jól látható, hogy a jogi csűrés-csavarásnak az a következménye, hogy amint a szerződéseken „befoltoznak” egy rést, három másik keletkezik a befoltozott helyett.

Nagy kérdés az, hogy ez meddig mehet még így?

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM