SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK

SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK.

SEMMIS SZERZŐDÉSEK – LEHETETLEN FELTÉTELT TARTALMAZÓ SZERZŐDÉSEK

[good_old_share]

A lehetetlen feltételt tartalmazó szerződés semmis.

 

Horváth Rudolf – Ha valamivel nem rendelkezem, azt nem tudom kölcsönadni. Vagy is eleve lehetetlen feltételt tartalmaztak a deviza kölcsönszerződések, amikor deviza vételi árfolyamon való folyósítást rögzítettek, még akkor is, ha a kifizetés forintban történt.

loading...
Köszönjük a tisztelt kúria jogegységi erőfeszítéseit, de minden közokiratban és földhivatali jelzálogszerződésben az a devizaösszeg került rögzítésre kölcsönként, amit devizavételi árfolyamon számoltak ki.

A devizavétel egy szolgáltatás, amit a bank nem teljesített. Tehát amennyiben a szerződéseket a későbbi visszamenőleges hatályú szabályozások értelmezésében magyarázzák, akkor azok vagy eleve lehetetlen szolgáltatásra irányultak, vagy egyszerűen nem a tartalmuk szerint lettek teljesítve. Ez a szerződési hiányosság pedig utólag egyik esetben sem javítható, mert mind számadat, mind devizatartalmának vonatkozásában az összes közjegyzői okiratot le kellene cserélni.

A közjegyzői kötelezettségvállalás és nyilatkozat az aláíráskor ismert és megismerhető információk birtokában történt, vagy is a későbbi törvények nem lehetnek rá hatályosak, hiszen a közjegyző tájékoztatási kötelezettségét azokkal kapcsolatban nem tudta teljesíteni, ezért az-az adós számára akkor megismerhetetlen volt.
Ismeretlen feltételre pedig nem lehet előre kötelezettséget vallani, mert a kötelezettség tényét és összegét magából az okiratból kellene megismerni, az pedig lehetetlen. Az adós nem tudja pontosan mekkora forint vagy devizaösszegre vállalta kötelezettségét, a követelésként megjelenő devizaösszeg pedig nem egyezik az okirati tartalommal.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ezzel az okirat több jogszabályba ütközik, mert annak pontosan kell tartalmaznia a kötelezettség tárgyát, továbbá jelzálogot is csak pénzben pontosan meghatározható követelésre lehet alapítani. Így a szerződések teljesen kimerítik a lehetetlen feltétel tartalmi fogalmát, mind fizikai, jogi, és technikai értelemben is. – Horváth Rudolf

loading...

Gondolatok: Megdöbbentő, hogy a „jogszolgáltatás” politikai és banki megrendelésre mekkora erőfeszítéseket végez annak érdekében, hogy az ezer sebből vérző, eredeti „devizás” szerződések érvénytelenségeit megpróbálja kiiktatni, és a szerződéseket mindenáron érvényben tartani.

 

Viszont ne feledjük! A „forintosított” szerződések az eredeti szerződések jogfolytonosságának „köszönhetőek”! Az eredeti szerződés érvénytelenségének bizonyításával a forintosítás is borul!
Jól látható, hogy a jogi csűrés-csavarásnak az a következménye, hogy amint a szerződéseken „befoltoznak” egy rést, három másik keletkezik a befoltozott helyett.

Nagy kérdés az, hogy ez meddig mehet még így?

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HAMAROSAN NAGYON MEGNŐHETNEK A FORINTOSÍTOTT HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETEI.
HAMAROSAN NAGYON MEGNŐHETNEK A FORINTOSÍTOTT HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETEI

HAMAROSAN NAGYON MEGNŐHETNEK A FORINTOSÍTOTT HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETEI [good_old_share] A forintosítás után alig maradt olyan devizakárosult, aki úgy érezte, hogy valóban...

TÉNYLEG SZÜKSÉG VAN A JELENLEGI BANKOKRA?
TÉNYLEG SZÜKSÉG VAN A JELENLEGI BANKOKRA?

TÉNYLEG SZÜKSÉG VAN A JELENLEGI BANKOKRA ? [good_old_share] Ti küldtétek - Olvasói gondolatok: Egy olvasó véleménye a jelenleg hazánkban működő,...

Close