ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

[good_old_share]

Nem csodálkozunk rajta, ha az alábbi cikk olvasása közben "kinyílik a bicska"!

 

Hatmilliót már kifizetett, még nyolcat kértek tőle. Legyőzte a bankot az autóhiteles!

Mátészalka — Pert nyert a bankok és a behajtó ellen a vádlottak padjára küldött devizahiteles asszony. Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, Puskás Évát (60) azért hívta a bíróság elé a bankja, mert nem volt hajlandó átadni az autóját.
A devizahitelező bankja, a Lombard Lízing feljelentése alapján a Mátészalkai Járási Bíróság első fokon el is ítélte a nőt. Nem volt érdekes, hogy a behajtónak semmilyen hivatalos dokumentum sem volt a kezében, amikor el akarta vinni Éva autóját. Akkor a nyugdíjas évei előtt álló asszony sírógörcsben tört ki a tárgyalóteremben, sikkasztás miatt ítélték el. Ügyvédje, dr. Bihari Krisztina azonban nem hagyta annyiban: fellebbezett, és nyert. A tárgyalás után az adós könnyei megint potyogtak, de most az örömtől.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

– Nem vagyok többé vádlott! Nem kell többé a bíróságra járnom! Ötmilliót vettem fel, s közel hatot már visszafizettem. Most a bíróság a felmentő ítélet indoklásában úgy fogalmazott, nem volt jogos a bank próbálkozása – mesélte zokogva Éva asszony, akitől a bankja, illetve az általa megbízott behajtó nyolcmilliót követelt, plusz az autóját. Puskás Éva az első devizahiteles károsult, akit a pénzintézete a vádlottak padjára küldött.

– Végre kiderült, hogy azért mégsem tehetnek meg mindent a bankok – vélekedett dr. Bihari Krisztina ügyvéd, akinek a perben az egyik fő fegyvere az volt, hogy a Kúria korábban kimondta, a behajtóknak semmilyen jogosultságuk nincs, többek közt arra sem, hogy Éva asszony autójáért menjenek.
– A Kúria döntése értelmében a bank csak bírósági úton szerezheti meg az adós bármilyen ingóságát vagy jövedelmét. A most született jogerős ítéletben is kimondták, hogy a banknak polgári perben lett volna lehetősége érvényesíteni követelését – fejtette ki a jogász, és hozzátette: ügyfele már régen nem is használja a 11 éves autót, mivel a bank azt kivonatta a forgalomból.

Ezermilliárddal tartoznak

Hiába megannyi mentőcsomag, még most is rengeteg adós akad, aki egyszerűen nem fizeti devizahitelét. A Portfolio számításai szerint jelenleg 150 ezer nemfizetőt tartanak nyilván, összesen ezermiliárd forint tartozást halmoztak fel.

Mi pedig gyorsan hozzátesszük, hogy ettől függetlenül a hazánkban működő idegen bankok így is hatalmas nyereségre tesznek szert.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM