ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

ISMÉT GYŐZELEM A BANK FELETT!

[good_old_share]

Nem csodálkozunk rajta, ha az alábbi cikk olvasása közben "kinyílik a bicska"!

 

Hatmilliót már kifizetett, még nyolcat kértek tőle. Legyőzte a bankot az autóhiteles!

loading...

Mátészalka — Pert nyert a bankok és a behajtó ellen a vádlottak padjára küldött devizahiteles asszony. Mint arról a Blikk elsőként beszámolt, Puskás Évát (60) azért hívta a bíróság elé a bankja, mert nem volt hajlandó átadni az autóját.
A devizahitelező bankja, a Lombard Lízing feljelentése alapján a Mátészalkai Járási Bíróság első fokon el is ítélte a nőt. Nem volt érdekes, hogy a behajtónak semmilyen hivatalos dokumentum sem volt a kezében, amikor el akarta vinni Éva autóját. Akkor a nyugdíjas évei előtt álló asszony sírógörcsben tört ki a tárgyalóteremben, sikkasztás miatt ítélték el. Ügyvédje, dr. Bihari Krisztina azonban nem hagyta annyiban: fellebbezett, és nyert. A tárgyalás után az adós könnyei megint potyogtak, de most az örömtől.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

– Nem vagyok többé vádlott! Nem kell többé a bíróságra járnom! Ötmilliót vettem fel, s közel hatot már visszafizettem. Most a bíróság a felmentő ítélet indoklásában úgy fogalmazott, nem volt jogos a bank próbálkozása – mesélte zokogva Éva asszony, akitől a bankja, illetve az általa megbízott behajtó nyolcmilliót követelt, plusz az autóját. Puskás Éva az első devizahiteles károsult, akit a pénzintézete a vádlottak padjára küldött.

– Végre kiderült, hogy azért mégsem tehetnek meg mindent a bankok – vélekedett dr. Bihari Krisztina ügyvéd, akinek a perben az egyik fő fegyvere az volt, hogy a Kúria korábban kimondta, a behajtóknak semmilyen jogosultságuk nincs, többek közt arra sem, hogy Éva asszony autójáért menjenek.

loading...
– A Kúria döntése értelmében a bank csak bírósági úton szerezheti meg az adós bármilyen ingóságát vagy jövedelmét. A most született jogerős ítéletben is kimondták, hogy a banknak polgári perben lett volna lehetősége érvényesíteni követelését – fejtette ki a jogász, és hozzátette: ügyfele már régen nem is használja a 11 éves autót, mivel a bank azt kivonatta a forgalomból.

Ezermilliárddal tartoznak

Hiába megannyi mentőcsomag, még most is rengeteg adós akad, aki egyszerűen nem fizeti devizahitelét. A Portfolio számításai szerint jelenleg 150 ezer nemfizetőt tartanak nyilván, összesen ezermiliárd forint tartozást halmoztak fel.

Mi pedig gyorsan hozzátesszük, hogy ettől függetlenül a hazánkban működő idegen bankok így is hatalmas nyereségre tesznek szert.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HITELES HÍRADÓ 16 05 29.
HITELES HÍRADÓ 16 05 29

HITELES HÍRADÓ 16 05 29 [good_old_share] Dr. Polgár Zoltán: KEDVES BERTHA SZILVIA! VEZÉR ELVÜNK AZ IGAZSÁG!   A Hiteles Híradó...

DEVIZAHITEL-A NAGY BANKI TRÜKK.
DEVIZAHITEL-A NAGY BANKI TRÜKK

DEVIZAHITEL-A NAGY BANKI TRÜKK [good_old_share] Járvás Éva - A Számviteli törvényről mindenki hallgat, mint a sír. Meg is értem, hiszen...

Close