HIVATALLAL VALÓ VISSZAÉLÉS (Btk.305.§)

HIVATALLAL VALÓ VISSZAÉLÉS (Btk.305.§).

HIVATALLAL VALÓ VISSZAÉLÉS (Btk.305.§)

[good_old_share]


Járvás Éva – "A PBT hatáskörébe tartozik a fogyasztó és a pénzügyi szolgáltató (pl. bank, biztosító, pénzügyi vállalkozás, pénztár, befektetési szolgáltató stb.) között – a nyújtott szolgáltatással kapcsolatban – létrejött szerződés meg – kötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügyek (pénzügyi fogyasztói jogviták) bíróságon kívüli rendezése.
MILYEN DÖNTÉSEKET HOZHAT A PBT?

Elsősorban a felek közötti egyezség létrehozásának megkísérlése a PBT feladata. Ha az egyezség megfelel a jogszabályoknak, a PBT eljáró tanácsa azt határozattal jóváhagyja. Az eljárás e pontig mediátori (közvetítői) funkciót jelent.

Ha nincs egyezség, folytatódik az eljárás – a vitarendezés igazságszolgáltatási funkciót kap – eredményének típusa pedig attól függő, hogy a pénzügyi szolgáltató alávetette-e magát a PBT döntésének vagy sem.

Alávetés esetén a PBT (megalapozott kérelem esetén) kötelezést tartalmazó határozatot hozhat, alávetés hiányában pedig ajánlást." forrás MNB

PBT rendszeresen szabotálja a bank hibás teljesítését alátámasztó bizonyítási eljárást azzal, hogy határozatában tudatosan figyelmen kívül hagyja a hivatkozott hatályos törvényeinket. Azzal utasítják el ügyfél kérését, hogy az megalapozatlan.
Mondhatnánk, hogy ennek nincs nagy jelentősége, hiszen úgyis csak egy szabotőr sóhivatal, de a lepattintó határozataival sokak kedvét letöri a bank elleni pereskedést illetően. Így a bank továbbra is jogalap nélkül tarol az ő aktív közreműködésükkel.

 

Az is az igazsághoz tartozik, hogy a bankoknak nem kötelező alávetni magukat a PBT határozatának, tehát ha ügyfél igazát támasztaná alá a határozat, akkor is csak perben tudná érvényesíttetni. Igen ám, de ez esetben ügyfél támogatást kapna arra, hogy forduljon bírósághoz.

Nem elhanyagolható sok ezer ember adta fel a PBT elutasító határozata után. PBT határozatainak igenis van súlya, ezért nem engedhető meg a törvénytelen határozat.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Törvényességi kifogás után rendre visszakerülnek az ügyek a PBT-re, de ez őket nem zavarja. Másodszor is gátlástalanul hoznak törvénytelen határozatokat.

Ez a magatartás kimeríti a

loading…


"Btk. 305. § Az a hivatalos személy, aki azért, hogy jogtalan hátrányt okozzon vagy jogtalan előnyt szerezzen

a) hivatali kötelességét megszegi,

b) hivatali hatáskörét túllépi, vagy

c) hivatali helyzetével egyébként visszaél,

bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

PBT törvényeket és bizonyítást szabotáló határozathozatalát nem elég csupán törvényességi kifogással jutalmazni, hanem büntető feljelentést is meg kell tenni a tanács tagjai ellen.

Már sokszor 3 év jár nekik, de tett-e már valaki feljelentést ellenük? – Járvás Éva.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM