EZ ELSZÁMOLÁS? VÁLASZLEVÉL A BANKNAK

EZ ELSZÁMOLÁS? VÁLASZLEVÉL A BANKNAK.

EZ ELSZÁMOLÁS? VÁLASZLEVÉL A BANKNAK [cn-social-icon]

Egy válaszlevél a banknak…Ezt a levelet a csoport egy tagja írta bankjának. Devizahiteled van? Kezedben a megoldás csoport

Rövid bevezető: Jó reggelt kívánok!

Mi jár a fejemben? Ma, megengedem az OTP-nek, hogy választhat, Forint vagy CHF. Ha, azt válaszolja Forint, akkor is csalás, mert a "Tisztességtelenül felszámolt összeg: CHF." Ha, azt válaszolja CHF, akkor is csalás és akkor is SEMMIS A SZERZŐDÉS!

Tisztel Címzettek!

A múlt héten megkaptam az Önök által küldött elszámolást, köszönöm! Nagyon örültem neki, mert ezzel az elszámolással bizonyítékot adtak a kezembe, arra vonatkozóan, hogy Önök tisztességtelenül jártak el velem szemben!Idézem az EU Bíróság C 453/10. sz. ügyben hozott ítéletének egy részletét…”

A 2005/29 irányelv 7. cikke a következőképpen rendelkezik:

„(1) Megtévesztőnek minősül az a kereskedelmi gyakorlat, amely a ténybeli körülmények alapján – figyelembe véve annak valamennyi jellemzőjét és feltételét, valamint kommunikációs eszközeinek korlátait is –, az átlagfogyasztó tájékozott ügyleti döntéséhez szükséges jelentős információkat hagy ki, és ezáltal – a körülményektől függően – ténylegesen vagy valószínűsíthetően ahhoz vezet, hogy az átlagfogyasztó olyan ügyleti döntést hoz, amelyet egyébként nem hozott volna.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

(2) Megtévesztő mulasztásnak minősül az is, ha a kereskedő az (1) bekezdésben említett jelentős információt hallgat el, vagy azt homályos, érthetetlen, félreérthető vagy időszerűtlen módon bocsátja rendelkezésre, figyelembe véve az említett bekezdésben leírt szempontokat, illetve ha nem nevezi meg az adott kereskedelmi gyakorlat kereskedelmi célját, amennyiben az a körülményekből nem derül ki, és amennyiben ez bármelyik esetben ténylegesen vagy valószínűsíthetően ahhoz vezet, hogy az átlagfogyasztó olyan ügyleti döntést hoz, amelyet egyébként nem hozott volna.”

FONTOS KÉRDÉS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ: Te aktív szerepet vállalnál, és tevőlegesen részt vennél a devizakárosultak esetlegesen megszerveződő országos mozgalmában?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

Önök megtévesztettek engem és másokat is. Ugyanis az Önökkel kötött szerződésünkben a kölcsön összege:

a) a szerződés tárgya:

1.1. Kölcsön összege: 1.000.000,-Forint, azaz egymillió- forint.

Az Önök által küldött elszámolásban így szerepel:„Tisztességtelenül felszámított összeg: 434,57 CHF”

Érdeklődöm tisztelettel hogyan lett a Forintból CHF.?

Kérem Önöket, hogy egyértelműen döntsék el most, hogy mi, Forint vagy CHF? Ezt a döntésüket haladéktalanul hozzák a tudomásomra. Köszönöm! Ezt a levelet a csoport egy tagja írta bankjának.- Devizahiteled van? Kezedben a megoldás csoport [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM