“DEVIZA”-HITEL-A GYŐZELEM KAPUJÁBAN

"DEVIZA"-HITEL-A GYŐZELEM KAPUJÁBAN.

"DEVIZA"-HITEL-A GYŐZELEM KAPUJÁBAN


[good_old_share]

A győzelem kapujában egy divizahiteles bankjával szemben
A devizahitelek forintra váltása után lekerült a napirendről a devizahitelesek ügye, (nem véletlenül…szerk.) pedig folynak még perek, amelyek egyikében teljes győzelmet arathat az adós az UniCredit bankkal szemben. Úgy tűnik, ez már csak idő kérdése.

Jogerős ítéletében már igazat adott a bíróság annak a devizahitelesnek, aki azért indított pert az UniCredit ellen, mert a bank elhallgatta előtte kölcsöne egyik fontos elemét. Már csak arra vár, hogy megszerezzék a banktól azokat a papírokat, amelyekből kiderül, mekkora kártérítést kaphat – írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az ügy azt bizonyítja, hogy az ügyfeleknek a forintosítás után is van módjuk enyhíteni egykori devizahiteleik feltételein.

Az ügy károsultjának tudomására jutott, hogy a bank valamilyen pénzügyi termékkel kezelte a devizahiteléből fakadó kockázatokat, amit nem hozott a tudomására. Ez egyfajta biztosítás, mint a casco, arra az esetre, ha a kölcsön bedőlne. Ez meg is történt a 2008-as pénzügyi válság, majd a második Orbán-kormány 2010-es hatalomra kerülését követő forintgyengülés miatt.

Az adós feltételezte, hogy a "biztosítás" költségét ráterhelték a hitelére. Jogtalannak tartja, hogy olyan díjat fizetettek vele, amelyről tudomása sem volt. Ráadásul a biztosítékként kötött pénzügyi műveletből megtérülhetett a bank kára a bedőlt hitel miatt, így alaptalanul próbálja még rajta is behajtani a kölcsönt.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Ezzel a bíróság is egyetértett ezért megítélte az elszenvedett árfolyamveszteség kifizetését kártérítésként, illetve jogosnak tartotta a sérelmi díjat is. A bank nem fellebbezett a 2014-ben indult perben, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Mivel az összegek megállapításához szükséges iratokat a bank hónapok óta nem adta ki, az ügyfél végrehajtást kezdeményezett ez ügyben, amelyet a végrehajtó a jövő héten tehet meg.

Erről részletesebben IDE KATTINTVA OLVASHATSZ!

[apss_share]

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM