A TISZTESSÉGES BÍRÓK

A TISZTESSÉGES BÍRÓK.

A TISZTESSÉGES BÍRÓK


[good_old_share]

Dr. Varga-Damm Andrea

A napokban BIRÓKKAL találkoztam.
Kérdezhetnétek tőlem, hogy miért olyan különleges ez, hiszen szinte minden nap találkozom birókkal. Igen, szinte minden nap találkozom birókkal, de tegnap a szó nemes értelmében vehető BIRÓKKAL (igy nagy betűkkel) találkoztam. 

A Győri Törvényszéken egy fertődi család hosszú évek óta zajló küzdelmében – másodfokú tárgyaláson – találkoztam három BIRÓVAL. Első fokon a család magát képviselte, s bár az első fokú biró is érzékelte, hogy az ügyben hol az igazság, de nem merte megtenni azt még, amit a másodfokú biróság igen. 

Ez a birói tanács megmutatta, amit ma már nagyon ritkán lehet megtapasztalni, hogy az igazság érvényesüléséhez kereste meg a jog értelmezéséből az indokokat. 
Annyira sajnálom, hogy a nevüket nem irhatom le, mert még esetleg soha többé nem kerülhet általam képviselt ügy hozzájuk. 

Köszönöm nekik, hogy a gyakran felmerülő kételyeimet, miszerint érdemes-e ezt a munkát folytatni, tegnap egy kicsit eloszlatták és újra reményt adtak hozzá, hogy igen.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [apss_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM