A “DEVIZA”-KÁROSULTAK VARGA MIHÁLYNÁL JÁRTAK

A "DEVIZA"-KÁROSULTAK VARGA MIHÁLYNÁL JÁRTAK.

A "DEVIZA"-KÁROSULTAK VARGA MIHÁLYNÁL JÁRTAK

[cn-social-icon]

KATALIN KERÉKGYÁRTÓ:

Végre létrejött a találkozó Varga Mihály képviselővel, nemzetgazdaságunk miniszterével.
Fél éve vártunk már rá. Lehet, hogy meggyorsította az ügyet a november 7-én elmondott panasz a háza előtt. 😉

Szerintem a végén már nagyon örült, hogy elköszöntünk egymástól, nem gondolta volna, hogy két nőszemély így le fogja fárasztani.
Köszönöm mindenkinek a telefonokat, az ötleteket, megpróbáltuk a legtöbbet megvalósítani.Szigorú menetrend szerint dolgozik, így aztán 15 percet kaptunk összesen, de úgy gondoltuk ez a probléma ennél kicsit többet ér, így radikálisan 45 percre módosítottuk a keretet.

Felvetettük az elszámolással kapcsolatos problémáinkat, miszerint érthetetlen, értelmezhetetlen volt. Nekünk kellett volna megtalálni a hibát és azt jelezni a PBT felé. Ajánlottuk neki hogy nézzen utána, mennyi elutasítást küldött meg a PBT és milyen indokkal. Ingyen cirkusz volt a javából. Beszéltünk az PSZÁF alkalmatlanságáról is, többek közt. 
Nagyon kifogásoltuk a törvénykezés azon  módját, miszerint  furcsa módon minden új törvény után rosszabbul áll a szénánk. Erre a válasz az volt, hogy nem, azokat a döntéseket a Kúria hozta. De Hosszú Istvánné, Piroska lelkesen felvállalta, hogy majd ő elmondja mit is mondott a Kúria pontosan. 🙂 És el is mondta.

Nem igazán értette, hogy miért hozzá fordultunk? Azért mert érzésünk szerint ez a probléma igencsak érinti a nemzetgazdaságot és ennek ő a minisztere, azonkívül a kormány tagja és nem utolsó sorban, mint III. kerületi lakosnak, Ő a képviselőm. Na, ebben meg is egyeztünk, hogy akkor jó helyen vagyunk, rendben van, hogy hozzá fordultunk. 🙂

Kitértünk nagyon sok visszásságra és, hogy leginkább azt látnánk már, hogy a probléma gyökerénél kezdődik a megoldás. A gyökerek pedig a teljes politikai-pénzügyi elithez vezetnek. Itt kicsit meglepődött, hogy mi úgy gondoljuk, hogy a kormány is hibás lehet. Megnyugtattuk, hogy nagyon komolyan így gondoljuk. / De, nem csak ez a kormány./ 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kértük, hogy feltétlenül tegye meg azokat a lépéseket, amiket ő meg tud tenni, vegye fel a kapcsolatot azon kompetens személyekkel, akik tehetnek valamit. / Nem haragszunk meg, ha ez a személy nem Tállai államtitkár úr lesz 🙂 / Legelsősorban azonban, amíg a kormány és a mi szakértőinkből álló csoport egyzetet, a végrehajtásokat azonnal le kell állítani! Milyen végrehajtás az, amely vitatott követelésre indul, ahol a felmondáskor nem is voltunk elmaradásban, hiszen a tisztességtelenül lenyúlt pénz a befizetett összegek 25-30-35 %-át is kitette! Itt kicsit megdöbbent és akkor is mikor elmondtunk neki néhány keret számot. Mennyit vettünk fel, mennyit fizettünk vissza, mennyit kéne a futamidő végéig visszafizetni, vagy mennyiről szól a végrehajtás követelés.

Az az igazság, hogy szerintem az elején nem vett komolyan bennünket. Azt hitte, hogy árulkodunk majd kicsit a bankokra ( amit természetesen meg is tettünk, nem kicsit, hanem nagyon ), de majd  jogszabályokkal és pár közgazdasági összefüggéssel összezavar minket és megveregetve vállunkat hazaküld. Tévedett. Azokat a jogszabályokat és összefüggéseket mi is ismertük. Sőt! Mivel a bőrünkre megy ki a játék nem átalljuk használni is őket.

Azt hiszem fekete pontot is kaptam, mikor megkérdeztem, hogy vajon hány magyarországi vállalkozás mondhatja el magáról, hogy évekig több milliárd forinttal megkárosította az ügyfeleit, eme tisztességtelenségét papíron be is ismeri, aztán simán továbbáll, sőt ő osztja a lapokat! Sajnos erre válasz nem érkezett 🙁 Legvégül pedig megerősítettük, hogy sokan dolgozunk, kutakodunk, tanulunk, ügyvédek, jogászok, közgazdászok mellett teljesen civilek is és nem is hagyjuk abba, amíg nem érjük el a célunkat. Elmegyünk Brüsszelbe ( ott ugye már voltunk is) Strasbourgba, Hágába, de ha kell a holdra is az igazunkért. Harcolunk átvitt értelemben, de ha úgy hozza a sors, fizikailag is, foggal-körömmel megvédjük, ami a miénk.

Miért kell megvárni, amíg még több áldozat lesz? Miért kell megvárni, amíg a teljesen elkeseredett, reményt vesztett emberek olyanra szánják el magukat, ami tragédiákhoz vezet? Kinek a lelkiismerete bírja ezt majd mind elviselni?

Annyit el kell mondjak, hogy barátságos, intelligens ember Varga Mihály.  Most már tudja, hogy mi tudjuk. Nagyon jó lenne ha belátná, ez így zsákutca, rengeteg áldozattal.

Rajta múlik, hogy megteszi-e azokat a lépéseket, amiket meg tud tenni. Ez a találkozás is egy próbálkozás volt, meg kellett lépni. Soha nem tudhatjuk mi lesz az, ami elvezet a célig. KATALIN KERÉKGYÁRTÓ. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM