A BUDA CASH KÁROSULTAK SEGÉLYKÉRÉSE

Nemzeti Civil Kontroll

Polgárjogi Mozgalom

Tisztelt Vezetőség!

Tárgy: Buda Cash károsult segítség kérése  
  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Örömmel fogadtuk, hogy a FEOSZ közérdekű keresetet indit az MNB perbe hívásával, ez a károsultak erkölcsi győzelmét biztosítani is fogja. A károsultaknak azonban anyagi követelések kiegyenlítése  az elsődleges és  az erre irányuló intézkedésekkel való késlekedés ezt  ellehetetleniti.A per csak egy színházi előadás élményét nyújthatja addig, amíg a károkozó tulajdonosi kör vagyonával- melynek jelentős részét a befektetőktől kicsalt vagyon képezheti- szabadon rendelkezhet.

Egyelőre egy színházi előadás nézőterén ülünk.  Hasonló maratoni előadásokat már átéltünk.  Az előadás több mint 10 évig is eltarthat, nézők és színészek kihalnak, a még nézőtéren ülők már csak bóbiskolnak, a  darab bemutatásakor zsúfolt nézőtér foghíjassá vált.  A színház működését jól ismerők már régen hazamentek…

A per megindítása előtt azt a szándékot is szeretnénk látni, ami  az elszenvedett károk megtérítését is biztosítani fogja.

Elsődlegesen a Buda Cash vagyona lenne hivatott a  kártalanitásra.  A vagyon  jelentős részéhez már csak  a tulajdonosokon keresztül lehet hozzáférni. Ennek a vagyonnak a megőrzésére azonban nem születtek intézkedések.  A tulajdonosok szabadon mozognak és intézkednek, a z eddig még el nem rejtett vagyon további kimenekitése  igy garantálható.  Az időben nem zárolt vagyon a kárt szenvedettekhez nem fog elkerülni, ennek mennyisége a háttéralkuk során több csatornán keresztül   O-ig  csökkenhet.

A fedezetelvonás már nyilvánvalóan hosszabb ideje folyik, az ügyfelek visszavonhatatlan megkárositása  ezzel válik véglegessé.  Szeretnénk  a zárolással azt is biztositottnak látni, hogy a csalók és felelősségük elbirálására kijelöltek közötti érdekazonosság kialakulásának lehetőségeit igy legalább  csökkenteni próbálják. Magyarul a tulajdonosi vagyonok zárolásáig az elcsalt vagyon olyanokat is kisértésbe hozhat, akiket a károsultak érdekeinek képviseletére jelöltek ki.Aki jogilag aggályosnak tartja a BC-hez köthető tulajdonosi vagyonok ideiglenes zárolását, befagyasztását, biztositási intézkedések megtételét  (nevezzük, ahogy akarjuk), az szabad utat nyit  a BC ügyfelek végleges megkárositásának.  Magyarország  vélhetően leghosszabb ideig  folyó, legsúlyosabb anyagi és bizalmi válságot okozó, a legszélesebb rétegeket érintő, legnagyobb csalássorozatánál lehetőség kinálkozik arra, hogy az okozott kár jelentős részét az azt elkövetőkkel téritessék meg. Az erre szolgáló lépéseket jogi aggályokra hivatkozva nem lehet késleltetni.  A jogtalanság az ügyfelek kifosztásával kezdődött, ennek orvoslása akkor is szükséges, ha ezt a jog mezsgyéjén kell megtenni.

Másodlagosan az okozott kár a mindenkori felügyeleti szervek működésével is kapcsolatba hozható. A felügyelet azért van , hogy megelőzzön és ne az események után kullogjon.  A felügyeleti szervek ellenőrzése egy látszólagos biztonságot, bizalmat sugallt az ügyfeleknek, ami félrevezető volt és alaptalanul nyugtatta meg őket.   Az MNB perbe hivása nem járhat ennek a felelősségnek a  feláldozásával.

Tisztelettel: Keszthelyi László  Buda Cash károsult

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.  

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás