ŐRIZETBEN A JEGYBANKELNÖK-PÉNZMOSÁSSAL GYANÚSÍTJÁK.

ŐRIZETBEN A JEGYBANKELNÖK-PÉNZMOSÁSSAL GYANÚSÍTJÁK.
loading...

ŐRIZETBEN A JEGYBANKELNÖK-PÉNZMOSÁSSAL GYANÚSÍTJÁK.


A Világgazdaság számolt be az alábbi hírről.

 

A gyanú szerint Lettország harmadik legnagyobb bankja intézményesítette a pénzmosást. A „bankszektorban kialakult helyzet” miatt összehívják a nemzetbiztonsági tanácsot…Ez még mindig nem itthon történt ( ! ? ! )Őrizetbe vették a lett jegybankelnököt.

A lett korrupcióellenes ügynökség emberei hét órán át hallgatták ki a szombat este elfogott Ilmars Rimsevicset, akinél házkutatást is tartottak.

Őrizetbe vette a lett korrupcióellenes ügynökség (KNAB) Ilmars Rimsevics jegybankelnököt – jelentette vasárnap a BNS balti hírügynökség. A BNS úgy tudja, a KNAB emberei hét órán át hallgatták ki a szombat este elfogott Rimsevicset, valamint az irodájában és az otthonában is házkutatást tartottak.

loading...Laura Dusa, a KNAB szóvivője egyelőre nem közölt részleteket az ügyről, csak annyit ígért, hogy amint lehet, tájékoztatják a nyilvánosságot.

Raimonds Vejonis lett elnök a Twitter közösségi oldalon tudatta, hogy a „bankszektorban kialakult helyzet” miatt összehívja a nemzetbiztonsági tanácsot, de nem pontosította, hogy mikor.

 

Maris Kucinskis miniszterelnök közleményében igyekezett mindenkit megnyugtatni, hogy a jegybankelnök őrizetbe vétele semmilyen kockázatot nem jelent az ország pénzügyi stabilitására nézve.Egyelőre sem a kormány, sem a jegybank nem tudatta, hogy Rimsevicset mivel gyanúsítják, ám Arvils Aserandens gazdasági miniszter szerint Rimsevicsnek el kellene gondolkodnia azon, hogy le akar-e mondani.
Ilmars Rimsevics 2001-ben került a lett jegybank élére.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A héten a lett bankszektorral kapcsolatban az amerikai pénzügyminisztérium fogalmazott meg súlyos vádakat. Washington szerint ugyanis Lettország harmadik legnagyobb bankja, az ABLV intézményesítette a pénzmosást. A bank szerint az amerikai pénzügyi tárca alaptalan és félrevezető információkra hivatkozott.

Melyik pártot választod 2018. április 8-án?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

loading…


Read previous post:
"DEVIZÁSOK" ENNEK MOST LESZ ITT AZ IDEJE!
“DEVIZÁSOK” ENNEK MOST LESZ ITT AZ IDEJE!

"DEVIZÁSOK" ENNEK MOST LESZ ITT AZ IDEJE! Kerékgyártó Katalin - Mához 3 hétre lesz a tüntetés.   A jelentősége csupán...

ELSŐ INTÉZKEDÉSEK:KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM, FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTÁS.
ELSŐ INTÉZKEDÉSEK:KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM, FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTÁS.

ELSŐ INTÉZKEDÉSEK:KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM, FELVÉTELKORI ÁRFOLYAMON FORINTOSÍTÁS. Ez lesz a Jobbik-kormány első intézkedése a devizahitelesekért.   Z. Kárpát Dániel, a Jobbik...

Close