KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

[good_old_share]


loading...

SZLOVÉNIÁBAN AZ ÖSSZES DEVIZAKÁROSULT NYERÉSRE ÁLL A BANKOKKAL SZEMBEN!

 

Van még remény a Magyar "deviza"-károsultaknak?

A szlovén devizahitelesek már fellélegezhetnek, ott jogerősen semmissé nyilvánítottak ugyanis most egy devizahitel szerződést.Itthon azonban nem lehet ilyesmire számítani a szakértő szerint, mert egészen más a helyzet és a jogi környezet. A kormányzópártok viszont híradónk kérdésére azt mondták, megvizsgálják a szlovén döntést, hogy annak milyen hatása lehet a magyar devizahiteles perekre nézve.

Már jóval több devizahitel per zárul le, mint amennyi indul. Ám korántsincs vége az ügyeknek. Egy siófoki család például 2013-ban nyert jogerősen a bankjával szemben. A házaspár azt sérelmezte, hogy a pénzintézet letiltotta a nyugdíjukat, mert nem tudták fizetni a váratlanul háromszorosára emelt törlesztőrészleteket. Azóta áll az ügyük.

loading...

Szlovéniában az összes devizahiteles nyerésre áll a bankokkal szemben. Az ottani legfelsőbb bíróság ugyanis semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést. Az indoklás szerint a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek kockázatairól.

 

A Magyar károsultaknak miért nem lehet tisztességesen rendezni a helyzetét? Érdekes tény: hazánkban a politikusok azzal védekeznek, hogy itthon nem megfelelő a jogi környezet arra, hogy ezt meg tudják oldani. FIGYELEM! Pont azok a politikusok magyarázzák ezt, akik jogalkotóként a parlamentben hozzák a törvényeket!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A szlovén legfelsőbb bíróság döntése mindenképpen nagy örömet okoz a hiteladósoknak Szlovéniában. A devizahitel ügyekkel is foglalkozó Barabás Gyula szerint itthon más a jogi környezet és másképp is értelmezik az irányadó jogszabályokat.

A szakember szerint száz, vagy ezer számra lehetett volna már hozni Magyarországon olyan ítéleteket, mint amilyen a szlovén ítélet volt. Hozzá kell azt is tenni, hogy Szlovéniában az összes svájci frankban nyilvántartott jelzálogszerződéseknek a száma a magyarországihoz képest – mint ami anno a fénykorban volt – kettő százalék – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.Itthon 900 ezer, Szlovéniában mindössze 18 ezer devizahitel szerződést kötöttek az elmúlt évtizedekben. Barabás Gyula ezt a tényt is figyelmébe ajánlja azoknak, akik reménysugárként tekintenek a szlovén ítéletre.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAKÁROSULTAK FIGYELEM! MEGALAKULT AZ ADÓSKAMARA!
DEVIZAKÁROSULTAK FIGYELEM! MEGALAKULT AZ ADÓSKAMARA!

DEVIZAKÁROSULTAK FIGYELEM! MEGALAKULT AZ ADÓSKAMARA! [good_old_share] Videó alább!   A MEGALAKULÁS! ADÓSKAMARA, MINT A BANKSZÖVETSÉG OPPONENSE   Hiszünk abban, hogy...

4004 ALÁÍRÁS! PETÍCIÓ – DEVIZAHITELEK – KÁRPÓTLÁSI TÖRVÉNYT KÖVETELÜNK!
4004 ALÁÍRÁS! PETÍCIÓ – DEVIZAHITELEK – KÁRPÓTLÁSI TÖRVÉNYT KÖVETELÜNK!

4004 ALÁÍRÁS! PETÍCIÓ – DEVIZAHITELEK – KÁRPÓTLÁSI TÖRVÉNYT KÖVETELÜNK! [good_old_share] A „deviza”-károsultaknak jár a kárpótlás az eltelt évek alatt elszenvedett...

Close