KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

KOMOLY VÁLTOZÁS JÖHET A MAGYAR DEVIZAKÁROSULTAK SZÁMÁRA?

[good_old_share]


SZLOVÉNIÁBAN AZ ÖSSZES DEVIZAKÁROSULT NYERÉSRE ÁLL A BANKOKKAL SZEMBEN!

 

Van még remény a Magyar "deviza"-károsultaknak?

A szlovén devizahitelesek már fellélegezhetnek, ott jogerősen semmissé nyilvánítottak ugyanis most egy devizahitel szerződést.Itthon azonban nem lehet ilyesmire számítani a szakértő szerint, mert egészen más a helyzet és a jogi környezet. A kormányzópártok viszont híradónk kérdésére azt mondták, megvizsgálják a szlovén döntést, hogy annak milyen hatása lehet a magyar devizahiteles perekre nézve.

Már jóval több devizahitel per zárul le, mint amennyi indul. Ám korántsincs vége az ügyeknek. Egy siófoki család például 2013-ban nyert jogerősen a bankjával szemben. A házaspár azt sérelmezte, hogy a pénzintézet letiltotta a nyugdíjukat, mert nem tudták fizetni a váratlanul háromszorosára emelt törlesztőrészleteket. Azóta áll az ügyük.

Szlovéniában az összes devizahiteles nyerésre áll a bankokkal szemben. Az ottani legfelsőbb bíróság ugyanis semmissé nyilvánított egy svájci frank alapú hitelszerződést. Az indoklás szerint a bank nem tájékoztatta ügyfelét az ilyen devizahitelek kockázatairól.

 

A Magyar károsultaknak miért nem lehet tisztességesen rendezni a helyzetét? Érdekes tény: hazánkban a politikusok azzal védekeznek, hogy itthon nem megfelelő a jogi környezet arra, hogy ezt meg tudják oldani. FIGYELEM! Pont azok a politikusok magyarázzák ezt, akik jogalkotóként a parlamentben hozzák a törvényeket!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/A szlovén legfelsőbb bíróság döntése mindenképpen nagy örömet okoz a hiteladósoknak Szlovéniában. A devizahitel ügyekkel is foglalkozó Barabás Gyula szerint itthon más a jogi környezet és másképp is értelmezik az irányadó jogszabályokat.

A szakember szerint száz, vagy ezer számra lehetett volna már hozni Magyarországon olyan ítéleteket, mint amilyen a szlovén ítélet volt. Hozzá kell azt is tenni, hogy Szlovéniában az összes svájci frankban nyilvántartott jelzálogszerződéseknek a száma a magyarországihoz képest – mint ami anno a fénykorban volt – kettő százalék – mondta Barabás Gyula, a Széchenyi Hitelszövetség elnöke.Itthon 900 ezer, Szlovéniában mindössze 18 ezer devizahitel szerződést kötöttek az elmúlt évtizedekben. Barabás Gyula ezt a tényt is figyelmébe ajánlja azoknak, akik reménysugárként tekintenek a szlovén ítéletre.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM