„DEVIZA”-HITELEK – A BANKSZÖVETSÉG FŐTITKÁRÁNAK VALLOMÁSA. VIDEÓ!

„DEVIZA”-HITELEK - A BANKSZÖVETSÉG FŐTITKÁRÁNAK VALLOMÁSA. VIDEÓ!

„DEVIZA”-HITELEK – A BANKSZÖVETSÉG FŐTITKÁRÁNAK VALLOMÁSA. VIDEÓ!

[good_old_share]


Azt gondoljuk, hogy az alább elhangzottak alapján a Kúriának alapvető kötelessége felülvizsgálni korábbi döntéseit!Friss tények: A 2018 szeptember 20.-i ítéletében az Európai Uniós Bíróság nagyon is következetes álláspontot képvisel az árfolyamkockázat kérdéskörében, ami arra kötelezi a tagállami bíróságokat, hogy alaposan vizsgálják meg a terhek egyoldalú leosztásának a jogszerűségét, mert a bankok részéről a minőségi és tisztességes tájékoztatás hiánya a szerződés érvényességére is kihat!

 

A Bankszövetség főtitkárának válaszai melyek alapjaiban meghatározzák a "deviza"- szerződések érvényességét.

Ezek után nem lehet kérdés: a kilakoltatásokat, végrehajtásokat azonnal le kell állítani!

Videó alább! Figyelem! Két videót találsz az oldalon! A felső tartalmazza a rövidített változatot, amely a forintosítást megelőző időszak kérdéseivel nem foglalkozik. Az alsó videó pedig a teljes, eredeti változat!

 

A múlt alkalommal megírtuk, hogy előkerült egy cikk, amely a „devizahitelek” kapcsán alapjaiban változtathatja meg azokat a hivatalos közléseket, Kúria és bírósági döntéseket, melyek eddig a „devizás” ügyek kimenetelét hazánkban befolyásolták.

A cikk felkerült az oldalra az eredeti írás forrásának megjelölése mellett, de a riport, amely alapján az írás készült, nem volt elérhető.

Most a videót is közzétesszük!

loading…


A svájci alapkamat csökkenése mellett miért emeltek kamatot a bankok a "deviza"-hiteleknél? A válasz Kovács Leventétől: „A bankoknak a tulajdonosi érdekekre is figyelemmel kell lenni. Ez azt jelenti, hogy jól kell sáfárkodni a rájuk bízott vagyonnal.”

Adódik a kérdés: Ez a kifogás vajon elég ahhoz, hogy a törvények ellenére egy tisztességes és független bíróság is így gondolja?

Rövidített változat! (alább a teljes riportot is megtalálod).És most ismét egy lényeges kérdés jön: Volt deviza a hitelek mögött? Vagy trükköztek a bankok és virtuálisan, határidős ügyletekkel állították elő azt, melynek a költségét is az ügyfelekre terhelték? (természetesen az ügyfél tudta és akarata nélkül?)

 

Szó szerinti idézet Kovács Leventétől:

 „A bankoknak nem volt svájci frank betétjük, forintbetétjük volt. Ezért a forintbetétből svájci frankot kellett csinálni: ezt hívják deviza-határidős ügyletnek, aminek van költsége. Az árfolyamrésből fedezte a bankszektor ezt a költséget.”

Tehát nem elég, hogy szintetikusan állították elő a devizát az ügyfél tudta, beleegyezése és akarata nélkül, de még ennek a költségét is az ügyfélre terhelték!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A teljes változat:Ezek után nem lehet kérdés: a kilakoltatásokat, végrehajtásokat azonnal le kell állítani!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM