AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTHET A DEVIZAKÁROSULTAK SORSÁRÓL.

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTHET A DEVIZAKÁROSULTAK SORSÁRÓL.

AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG DÖNTHET A DEVIZAKÁROSULTAK SORSÁRÓL.

[good_old_share]


A devizahitel-szerződések teljes érvénytelensége a tét!

 

Hamarosan az Alkotmánybíróság elé kerül az ellenzék, és a „deviza”-károsult érdekvédő szervezetek által készített beadvány.50 országgyűlési képviselő aláírása még hiányzik, de jövő héten az is a dokumentumra kerülhet.

Magyarországon a bankok részéről nem volt divat az ügyfeleik tisztességes tájékoztatása – áll a Népszava hasábjain.

A devizahitel-szerződések nem részlegesen, hanem teljesen érvénytelenek – erről dönthet az Alkotmánybíróság

Az uniós szabályok ugyanis megkövetelik az úgynevezett tisztességes tájékoztatást, ám Magyarországon ez nem volt divat.

Áprilisban beadják az ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz azt a civilek által előkészített indítványt, miszerint valamennyi devizahiteles szerződést felül kell vizsgálni a strasbourgi Európai Bíróság erről szóló márciusi döntése nyomán – mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese a Népszavának tegnapi sajtótájékoztatóját követően.

Ehhez 50 országgyűlési képviselő aláírása szükséges, amit jövő héten szeretnének összegyűjteni.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az ellenzéki politikus azt is követelte, hogy a fűtési szezon befejeztével se szűnjön meg a kilakoltatási moratórium, ami jelenleg egymillió embert fenyeget.

Elhangzott: az uniós szabályozás szerint Magyarországon a devizaalapú hitelszerződéseknél nem valósult meg a tisztességes tájékoztatás, ezért ezek az iratok nem részlegesen, hanem teljesen érvénytelenek.Mivel az unió tagjai vagyunk, a bírósági vezetőknek nincs választásuk, alkalmazniuk kell a közös szabályokat – véli Szakács László. Ha ezt mégsem teszik meg, az szerinte olyan, mintha „kiléptek volna az Unióból”.

A szocialista politikus szerint a magyar kormány "eladta a devizahiteleseket", amikor 2015-ben szerződést kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal. Orbán Viktor ugyanis azt vállalta, hogy a bankoknak egy fillérjébe sem fog kerülni a szerződések forintosítása, nem nehezíti meg a kilakoltatásokat és nem hoz olyan törvényeket, ami csökkentené a bankok hasznát.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM