A NAGY BEJELENTÉS! CSÖKKEN A DEVIZAKÁROSULTAK HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETE!

CSÖKKEN A DEVIZAKÁROSULTAK HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETE!

Előre jelezzük, hogy ezt az állítást nem mi írjuk! Az index oldalán jelent meg a friss cikk (2016-08-02).
Mivel az oldalainkat rengeteg "deviza"-károsult olvassa, akinek saját tapasztalata van a "csökkenő" havi törlesztőkről, ezért a cikk után mi feltesszük a kérdést, hogy szerinted valóban csökkent-e a fizetnivalód.

Az oldal alján szavazhatsz erről, illetve meg is írhatod az Index cikkével kapcsolatos véleményedet!

Íme a cikk:

Csökken a volt devizahitelesek törlesztője

Folyamatosan csökken a forintosított devizahitelek törlesztőrészlete: a lakáshiteleknél a maximális kamat 6,6, a szabad felhasználású jelzálogkölcsönöknél így 8,6 százalékos volt – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A jelzálogfedezetű hiteleket 2015 tavaszán forintosították és az új forinthitelek kamatát a budapesti bankközi kamatlábhoz, a Buborhoz igazították. Ez akkor 2,1 százalékos volt, így a lakáshitelek esetében erre még legfeljebb 4,5, a szabad felhasználású hitelek esetén pedig legfeljebb 6,5 százalékos felárt tehettek rá a bankok.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
A Bubor azóta viszont jelentősen lecsökkent, így már csak 0,93 százalékon áll, így akik a forintosított hitelt fizetik, azok az eredetinél csaknem 1,2 százalékponttal alacsonyabb kamattal tehetik meg. Ez egy 6,5 millió forintos hitelnél havi 6300 forint megtakarítást jelent.

Eddig a cikk. Ha úgy gondolod, szavazhatsz, illetve ide kattintva írhatsz a cikk szerzőjének is. Az oldal alján pedig megírhatod a véleményed, illetve a saját tapasztalatod a csökkenő havi törlesztésekről.

 

NEKED A "FORINTOSÍTÁS" UTÁN CSÖKKENT, EMELKEDETT, VAGY NEM VÁLTOZOTT A HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETED?

Megnézem a szavazási eredményeket

Loading ... Loading ...
Szólj hozzá

Hozzászólás