A NAGY BEJELENTÉS! CSÖKKEN A DEVIZAKÁROSULTAK HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETE!

CSÖKKEN A DEVIZAKÁROSULTAK HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETE!

CSÖKKEN A DEVIZAKÁROSULTAK HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETE!

[good_old_share]

Előre jelezzük, hogy ezt az állítást nem mi írjuk! Az index oldalán jelent meg a friss cikk (2016-08-02).
Mivel az oldalainkat rengeteg "deviza"-károsult olvassa, akinek saját tapasztalata van a "csökkenő" havi törlesztőkről, ezért a cikk után mi feltesszük a kérdést, hogy szerinted valóban csökkent-e a fizetnivalód.

Az oldal alján szavazhatsz erről, illetve meg is írhatod az Index cikkével kapcsolatos véleményedet!

Íme a cikk:

Csökken a volt devizahitelesek törlesztője

Folyamatosan csökken a forintosított devizahitelek törlesztőrészlete: a lakáshiteleknél a maximális kamat 6,6, a szabad felhasználású jelzálogkölcsönöknél így 8,6 százalékos volt – derül ki a Világgazdaság cikkéből.

A jelzálogfedezetű hiteleket 2015 tavaszán forintosították és az új forinthitelek kamatát a budapesti bankközi kamatlábhoz, a Buborhoz igazították. Ez akkor 2,1 százalékos volt, így a lakáshitelek esetében erre még legfeljebb 4,5, a szabad felhasználású hitelek esetén pedig legfeljebb 6,5 százalékos felárt tehettek rá a bankok.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
A Bubor azóta viszont jelentősen lecsökkent, így már csak 0,93 százalékon áll, így akik a forintosított hitelt fizetik, azok az eredetinél csaknem 1,2 százalékponttal alacsonyabb kamattal tehetik meg. Ez egy 6,5 millió forintos hitelnél havi 6300 forint megtakarítást jelent.

Eddig a cikk. Ha úgy gondolod, szavazhatsz, illetve ide kattintva írhatsz a cikk szerzőjének is. Az oldal alján pedig megírhatod a véleményed, illetve a saját tapasztalatod a csökkenő havi törlesztésekről.

 

NEKED A "FORINTOSÍTÁS" UTÁN CSÖKKENT, EMELKEDETT, VAGY NEM VÁLTOZOTT A HAVI TÖRLESZTŐRÉSZLETED?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM