A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook.A “nagy testvér” mindent lát

A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook

A látogatók egérmozgásait is elemzi a Facebook

A közösségi oldal új szoftvert alkalmazna annak kiderítésére, hogy a regisztrált tagok miként használják a szolgáltatást. Minderre az egérmozgásból következtetnének.


A Facebook minél többet szeretne tudni a látogatói szokásairól, mert úgy véli: ha jobban ismeri az embereket, akkor célzottabb reklámokat jelentethet meg a számukra. A The Wall Street Journal cikke szerint a társaság egy új programot használ, ami minden interakciót nyomon követ. Az egérmozgások feltérképezéséből tudható, hogy egy adott személy mit néz a portálon, mennyi időt tölt el ott, továbbá hogy mikor görget tovább vagy kezdeményez egy akciót. Ken Rudin, a Facebook menedzsere közölte, hogy ezeket az adatokat azért gyűjtik, hogy ezek által új termékeket tudjanak kifejleszteni és hatékonyabban helyezzék el a reklámokat. Rudin igyekszik felkészíteni a platform IT-infrastruktúráját az eddiginél nagyobb adatmennyiség feldolgozására.


A módszer egyébként nem új, hiszen a Shutterstock digitális fotópiac is gyakorlatilag mindent feljegyez arról, amit a látogatók a honlapon végeznek. A rendszer nem tökéletes, hiszen az okos-telefonjukról vagy a táblagépükről a Facebookra bejelentkező személyek az elemzésekből kimaradnak. Ennek oka, hogy egyelőre azt még nem lehet mérni, hogy egy felhasználó hol és milyen hosszú ideig használja az érintőképernyőn az ujjait. A vállalat szokás szerint igyekszik eloszlatni az új technikával kapcsolatos aggodalmakat. Hangsúlyozta, hogy a megszerzett információkat nem osztja meg másokkal és nem használják fel személyre szabott hirdetésekhez sem.

Forrás: SgHu Híroldal

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM