VARGA ISTVÁN ÉS MAKKOS ALBERT A LÁNCHÍD RÁDIÓBAN AZ AB DÖNTÉSE UTÁN (2014-03-18)

VARGA ISTVÁN ÉS MAKKOS ALBERT A LÁNCHÍD RÁDIÓBAN AZ AB DÖNTÉSE UTÁN

Varga István és Makkos Albert a Lánchíd Rádióban az AB dönés után – 2014.03.18. Tovább dobták a forró krumplit? 
A következő parlament akár törvényt is hozhat a devizaalapon számított kölcsönökről, válaszolt a kormány novemberben feltett kérdésre hétfőn az Alkotmánybíróság, hozzátéve, hogy „ez csak kivételes esetben, a bírósági gyakorlatot figyelembe véve, az egyensúlyra törekedve lehetséges". 

De hát éppen a bíróságok vártak volna (a kormánnyal egyetemben) konkrét iránymutatást a testülettől! Vajon mi számít kivételes esetnek, nem beszélve arról, hogy ha egyoldalú aránytalanságok vannak a szerződésekben, azokat hogyan lehet egyensúlyra törekedve megszüntetni úgy, hogy „mindkét fél érdekeit figyelembe vegyék"? Vajon milyen törvény várható, amely Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint „teljes egészében kivezeti a piacról a lakáscélú, jelzálogalapú devizahitel-szerződéseket", és persze mi fog történni a nem lakás, hanem egyéb célú, devizaalapon számított szerződésekkel? A telefonnál Makkos Albert közgazdász és Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke. (Lánchíd Rádió) 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM