TI TUDJÁTOK A VÁLASZT? MERT MI NEM!

TI TUDJÁTOK A VÁLASZT? MERT MI NEM!

Olvasói levél

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

A Kúria június 16.-án kimondta, hogy „A vételi és az eladási (különnemű) árfolyamok alkalmazása, vagyis az árfolyamrés tisztességtelen, emögött ugyanis nem áll szolgáltatás, illetve alkalmazásuk gazdasági indoka a fogyasztó számára nem világos, nem érthető, nem átlátható.”

Tehát 16-tól a legfőbb bírói testület végérvényesen és visszavonhatatlanul kimondta a csalás tényét.

loading...

A világ legnagyobb hitelminősítő intézete a Moody’s is bejelentette, hogy saját elsődleges becslése szerint a döntés nyomán a magyar bankoknak hozzávetőleg egymilliárd euró kártérítésben kell részesíteniük a Magyar devizahiteleseket.

Így már halmazatiként a különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett csalás ténye is megáll.

Tudják ezt az ország vezetői is, mert a Magyar kormány részéről Orbán Viktor és Varga Mihály is „az ügyfelektől törvénytelenül elvett pénzekről” beszél, de a kártérítésről és a felelősségre vonásról szó sincs!


Az Ügyészség hallgat, pedig az ügyészség feladata: „ 1.1. Az ügyészség fő feladatait az Alaptörvény 29. Cikkének (1) és (2) bekezdése határozza meg. Eszerint a legfőbb ügyész és az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként az állam büntetőigényét érvényesíti. Az ügyészség üldözi a bűncselekményeket, fellép más jogsértő cselekményekkel és mulasztásokkal szemben, valamint elősegíti a jogellenes cselekmények megelőzését.”

loading...

Tehát az ügy egyértelműen az ügyészség hatáskörébe tartozik. De ha az ügyészség nem végzi el a munkáját, akkor az Alkotmánybíróság döntése értelmében: (Magyarország Alaptörvénye 29. cikk):

„Az ügyészi szervezetet az Országgyűlés által választott, – ezért közjogilag a Parlamentnek felelős – legfőbb ügyész vezeti és irányítja, és működéséről köteles beszámolni.”

Tehát a kör bezárult! Igazolva van az üzletszerűen, különösen nagy értékre elkövetett csalás ténye, tudjuk, hogy az országgyűlés,- mint munkáltató felelős például az Ügyészség mulasztásaiért, még sincs egyetlen parlamenti párt sem, aki számon kérje az elmaradt intézkedéseket, vagy felszólítsa az Országgyűlést, hogy fogja munkára az ügyészséget!

 Mi van itt? Kik irányítják ezt az országot?

Ne feledjük, hogy ez a bankoknak már nem az első csalásuk. Volt már itt korábban a kartelltörvény megszegésével kapcsolatban komoly probléma, de pénzbüntetésen kívül ott sem volt felelősségre vonás!


Van itt még valami! A THM rendeletalapján a THM-nek (hiteldíjnak) tartalmaznia kell minden, a kölcsön felhasználásával kapcsolatosan fizetendő költséget, ami alól nem tekinthető kivételnek az árfolyamrésből fakadó többletköltség sem! ("Hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról" szóló 1996. évi CXII. tv.)

Mivel a Kúria 16-án kimondta, hogy „A vételi és az eladási (különnemű) árfolyamok alkalmazása, vagyis az árfolyamrés tisztességtelen”,  így nem ismerhetjük a teljes THM-et sem!  Gyakorlatilag az a helyzet állt elő, hogy a végleges és „tisztességes” rendezésig semmi fizetési kötelezettség nem terheli azokat, akik havonta nyögik a bankok uzsoráját.  De ezek után számíthatunk-e tisztességes rendezésre? Ja… és a kérdés ismét: kik irányítják valójában ezt az országot?

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BOROS IMRE - KÉNYTELENEK LESZNEK VÁLTOZTATNI A BANKOK.
BOROS IMRE – KÉNYTELENEK LESZNEK VÁLTOZTATNI A BANKOK

Kénytelenek lesznek változtatni a bankok Nagyon sok körülmény segítette a bankokat korábban abban, hogy tisztességtelenül viselkedhessenek – mondta Boros Imre...

ÉRVÉNYTELEN, VAGY SEMMIS SZERZŐDÉSEKET AKARNAK FORINTOSÍTANI?
ÉRVÉNYTELEN, VAGY SEMMIS SZERZŐDÉSEKET AKARNAK FORINTOSÍTANI?

ÉRVÉNYTELEN, VAGY SEMMIS SZERZŐDÉSEKET AKARNAK FORINTOSÍTANI? Barabás Gyula elnök, Széchenyi Hitelszövetség.

Close