OSZD MEG! DR. KRISTON – A “DEVIZAPEREK” TÖMEGESEN FOLYTATÓDNAK!

OSZD MEG! DR. KRISTON - A "DEVIZAPEREK" TÖMEGESEN FOLYTATÓDNAK!

OSZD MEG! DR. KRISTON – A "DEVIZAPEREK" TÖMEGESEN FOLYTATÓDNAK!

 

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogásznak a csalásra épített „devizahitelekkel” kapcsolatban számos ügye folyamatban van, ennek ellenére már hosszú ideje nem hallottunk róla. [cn-social-icon]

De mint tudjuk, „Isten és a bíróság malmai lassan őrölnek”.  A mai napon az alább olvasható iratot juttatta el szerkesztőségünkhöz. Az irat ismertetése előtt azonban egy kis emlékezetfrissítő:

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász a Magyar „deviza”-„hitelesek” védelme érdekében az Európai Bírósághoz fordult.
TÁRGY: – Magyarország tagállamban a bankok megkerülve a tőkepiaci szabályokat kölcsön jogcímén tőzsdén kívüli deviza határidős tömeges – mintegy 1.000.000 db deviza alapú szerződési – ügyletet kötöttek a fogyasztókkal.

Lényegében a bankok kölcsönbe burkolva, kölcsön címén összetett pénzügyi eszközt tartalmazó pénzügyi terméket értékesítettek a fogyasztóknak. <<<FONTOS! OSZD MEG EZT A CIKKET MINÉL TÖBB ISMERŐSÖDDEL! >>>

És akkor lássuk Dr. Kriston közleményét:JOG ÉS IGAZSÁG MOZGALOM
DR. KRISTON ISTVÁN ÜGYVÉD
DEVIZAHITELES JOGVÉDŐ PROGRAMJA

1. ÁLLAMPER. A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) és a Fővárosi Törvényszék hatásköri vitáját feloldó Fővárosí Ítélőtábla kijelölő végzése folytán a Magyar Állam I.r. alperes és a Magyar Bankszövetség II.r. alperes elleni "államper" (devizaalapú jelzáloghitelek forintosítási megállapodása érvénytelenségének) tárgyalása a 212 fő felperes keresete eredeti benyújtásának helyén (és mégis …) a PKKB-n indul.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd. TOVÁBBI RÉSZLETEK AZ ÁLLAMPERREL KAPCSOLATBAN! KATTINTS IDE!

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

2. MNB+BANK ADATVÉDELMI ELJÁRÁSOK. Az MNB és a BANKOK válasznyilatkozatai alapján és a devizaforrás, mint személyes gazdasági adat igazoltatása ügyében (uniós közvetlenül hatályos jogforrások alapulvételével) a Fővárosi Törvényszéken adatvédelmi perekkel folytatódnak.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd. TOVÁBBI RÉSZLETEK AZ ADATVÉDELMI ELJÁRÁSRÓL! KATTINTS IDE!

2.1. STRASBOURG – EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGA. A per kimeneteléhez képest a devizaforrás igazolatlanságával a devizahitelesek tulajdonát is védő nemzetközi egyezmény tulajdonvédelmi klauzulájának megsértése ügyében emberjogi eljárás előkészítése is folyik.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd

3. LUXEMBURG EU BÍRÓSÁGON C-312/14 ÜGY. A tőkepiaci irányelvnek a deviza alapú kölcsönszerződésekre vonatkozó uniós jogértelmezése ügyében a bírósági eljárás – mintegy egyévi előkészítés után – a főtanácsnok véleményének/indítványának előterjesztésével szeptemberben folytatódik.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd, európai szakjogász. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

4. LUXEMBURG EU BÍRÓSÁGON A MAGYAR ÁLLAM ELLENI KÁRTÉRÍTÉSI TÖMEGES PEREK ELŐKÉSZÍTÉSE. Az implementálás hiányaival (tőkepiac, devizanyilvántartás) okozott kár iránt a devizahitelesek, mint nem privilegizált keresetindításra jogosultak pereinek előkészítése folyamatban van. Meghirdetése külön történik.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd, európai szakjogász. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

Tisztelt Olvasóink!

A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.

Ha értesülni szeretnének az oldalunk frissítéseiről húzzák az egeret a Facebook oldalunkon a "Tetszik/Liked" gombra és pipálják ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. FACEBOOK:https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

5. EU PARLAMENT 0153/14 PETÍCIÓS ÜGY. Az uniós alapjogi charta rendelkezéseit és más alapvető jogokat érintő petíció kivizsgálása folyamatban van, azt a Petíciós Bizottság kiadta az Európai Bizottságnak véleményezésre.
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd, európai szakjogász

6. DEVIZAPEREK. Az (1) felfüggesztett perek jogkezelése, a (2) deviza alapú kölcsönszerződések új típusú peresítése (kártérítés, érvénytelenség) ügyében jogi (perviteli) tanácsadást tartok (lsd. lentebb lévő ablakban található bejegyzés szerint).
Jogi tanácsadó: dr. Kriston István ügyvéd. TOVÁBBI RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

Közzétette: Jog és Igazság Mozgalom – dr. Kriston István ügyvéd

7. DEVIZAHITELES NÉPSZAVAZÁS. Az eljárás az Adatvédelmi Hatóság "akadályának" leküzdése fázisában van (…). A népszavazási kezdeményező: dr. Kriston István állampolgár, mint a Jog és Igazság Mozgalom alapítója (honlap: www.jogesigazsag.hu, belépési email: jogtanacsos@pr.hu[cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM