MUNKÁSSZÁLLÓKBA PATEROLJÁK A BEDŐLT DEVIZAKÁROSULTAKAT

MUNKÁSSZÁLLÓKBA PATEROLJÁK A BEDŐLT DEVIZAKÁROSULTAKAT.

MUNKÁSSZÁLLÓKBA PATEROLJÁK A BEDŐLT DEVIZAKÁROSULTAKAT

[cn-social-icon]

Állami tulajdonú családi házakba, munkásszállókba, kollégiumokba költözhetnek majd a bedőlt devizahitelesek – írja a Blikk. A kormány már vizsgálja ezek felújításának lehetőségeit, első körben 305 ingatlant vesznek górcső alá.

Felmérték az állami tulajdonú lakásokat vagy lakáscélra is átalakítható ingatlanokat, hogy mely épületeket érdemes átadni a bedőlt devizahitelesek elhelyezésével foglalkozó Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-nek – írja a Blikk.

Összesen 529 ingatlant választottak ki és mértek fel az első körben, ebből várhatóan 305-öt vizsgálnak meg részletesen, hogy tudják-e hasznosítani. A kisebb településeken jellemzően családi házakat, a nagyobb városokban több család elszállásolására is alkalmas többszintes épületeket – köztük kollégiumokat, közösségi-, és munkásszállókat – tudnának felajánlani.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Azt, hogy a lakások felújítása, illetve lakhatóvá tétele mennyibe kerülhet, egyelőre nem tudta megmondani a lapnak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A lap szerint azonban ez a költség várhatóan az ócsai lakópark bekerülései összegének töredéke lesz.

Hamarosan eldől, hogy milyen ütemben, mely ingatlanokat alakítják át a családok számára, miközben zajlik az adósmentés is, bár nem a tervezett ütemben. Idén márciusig összesen 1400 bedőlt lakáshitelestől vette meg az állam az ingatlanát – amelyet az érintettek kedvező áron visszabérelhetnek -, miközben a tervekben csak tavaly 8 ezer szerepelt, és 2014-ig 25 ezer családon kellene segíteniük. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM