MEGDŐLHET A „DEVIZAHITEL” FIKCIÓ!

MEGDŐLHET A „DEVIZAHITEL” FIKCIÓ!

MEGDŐLHET A  „DEVIZAHITEL”  FIKCIÓ!

Deviza határidős ügylet (befektetés) értelmezése

 

Dr. Kriston István európajogi (pénzügyi) szakjogász, AZ EU Bírósághoz fordul „deviza”-„hiteles” ügyfelei jogainak védelme érdekében.Az EU Bíróságot előzetes döntéshozatali eljárásra kérte a – Deviza határidős ügylet (befektetés) értelmezése terén.

 Az elmúlt években számos hiteles szakember, érdekvédő szervezetek és a Nemzeti Civil Kontrol is azon az állásponton volt, hogy a „deviza”-„hitelnek” álcázott pénzügyi termék valójában nem más, mint deviza határidős ügylet.

Feltételezzük, hogy az olvasók is felismerik annak a jelentőségét, hogy amennyiben ez az állítás beigazolódna, úgy alapjaiban rengetné meg az eddigi „deviza”-”hitelezéssel” kapcsolatos jogi, és banki gyakorlatot.

Kérjük a tisztelt olvasókat, hogy osszák meg ezt a cikket, valamint töltsék le és tanulmányozzák az: EU BÍRÓSÁGHOZ – CSATOLT MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGZÉS című pdf fájlt: EU BÍRÓSÁGHOZ – CSATOLT MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGZÉS


EURÓPAI BÍRÓSÁGHOZ – MAGYAR BÍRÓSÁGI VÉGZÉS
Bíróság: Ráckevei Járásbíróság
Eljárás: EU Bíróság előzetes döntéshozatali eljárása
Tárgya: Deviza határidős ügylet (befektetés) értelmezése
Irányelv: 2004/39/EK
Csatolva: 20.P.21.699/2012/23. anonimizált jkv. és végzés
Csatolva: 20.P.21.699/2012/30. anonimizált kiegészítő végzés
Jogi képviselő: dr. Kriston István ügyvéd

 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM