KÉNYSZERFORINTOSÍTÁS-DEVIZAKÁROSULTAK AKCIÓJA BRÜSSZELBEN

KÉNYSZERFORINTOSÍTÁS-DEVIZAKÁROSULTAK AKCIÓJA BRÜSSZELBEN.

KÉNYSZERFORINTOSÍTÁS-DEVIZAKÁROSULTAK AKCIÓJA BRÜSSZELBEN

Igazságot akarunk! – Hitel károsultak akciója Brüsszelben.

[cn-social-icon]

Magyarországi hitel károsultak petíciót nyújtottak be, demonstráltak és közmeghallgatáson ismertették valós helyzetüket, amely a kényszerforintosítással teljes kiszolgáltatottságba taszította őket.

2015. március 31-én Brüsszelben a Radikális Bankellenes Csoport szervezésében és számos civil szervezet képviselői részvételével részletesen megindokolt, tényekkel és jogi érvekkel alátámasztott petíciót- amely Varga István és Gaudi-Nagy Tamás munkájának köszönhető – nyújtották át az Európai Unió Petíciós Bizottsága elnökének. (A petíció hamarosan oldalunkon is olvasható lesz csatlakozási lehetőséggel!)

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

Ezután az Európai Parlament előtti téren demonstráltak az őket is megillető európai jogokért.

A hangosításnak, látványos molinóknak köszönhetően hamar elfogytak a figyelemfelkeltő tájékoztatók.

Az akció keretében nagy érdeklődés mellett több mint két órás közmeghallgatásra került sor, az Európai Parlament épületben. amelyen több európai parlamenti képviselő és az Európai Bizottság illetékes ügyosztályának képviselője is megjelent, aki felszólásában jelezte a testület kiemelt figyelmet fordít az ügyre.

A meghallgatáson levetített kisfilm:

 Az esemény házigazdája dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő volt, aki ezt nem csak megszervezte, hanem folytatja is az egyeztetéseket a megjelent EP képviselőkkel. Dr. Varga-Damm Andrea ügyvéd, pénzügyi szakjogász felszólalásában hangsúlyozta, hogy csak banki profitérdekeket szolgált a törlesztés feltételeinek mértékének külföldi fizetőeszközhöz, a forint/deviza árfolyamhoz kötött megállapítása.

A hét károsult beszámolója nem várt hatással volt az EP képviselőkre, akik közül többen megrendülten hallgatták e társadalmi mértékű tragédiát.

A programot egy 1 órás stúdióbeszélgetéssel zárták, amelyről felvételt készült.

Az egész napos esemény sort kamerájával végig kísérte Almási Lajos, aki a meghallgatáson bemutatott dokumentumfilm elkészítésében is döntő szerepet vállalt.

A civil szervezetek példaértékű összefogása jellemezte ezt a napot Brüsszelben. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM