GULYA TIBOR ELŐZETESBEN VAN?

GULYA TIBOR ELŐZETESBEN VAN?

GULYA TIBOR ELŐZETESBEN VAN?

[good_old_share]

Gulya Tibor személye rendkívüli mértékben megosztja a „deviza”- károsult társadalmat.

 

Van, aki valódi devizás megmentőként említi, viszont sok olyan ember is akad, aki csalónak titulálja.

Azt mindenkép tudomásul kell venni, hogy a devizás perek rendkívül hosszú ideig elhúzódnak, és a per során számtalan akadályt gördítenek a károsultak elé az illetékesek.

Azt is látni kell, hogy a politika –a törvényalkotás révén mindent megtesz annak érdekében, hogy védje a bankokat.
A Magyar Nemzet oldalán megjelent egy hír, mely szerint Gulya urat előzetes letartóztatásba helyezték. A hírt változtatás nélkül közöljük.

Előzetesben a devizahiteles „csodatevő”

Gulya Tibor termékbemutató jellegű előadásain csalogatja cégéhez a bajba került adósokat · Havas Henrik könyvet írt róla

Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség Gulya Tibor egykori rendőrt, akit zugírászattal, hamis tanúzásra való felbujtással, valamint csalással vádol az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet. Gulya az utóbbi években önjelölt devizahiteles-szakértőként lépett a nyilvánosság elé. Lapunknak azt állította, senki nincs rajta kívül, aki meg tudná oldani az adósok problémáját. Mint mondta, több ezer pert nyert meg irodája, ám bizonyítékokat nem mutatott. Ügyfelei közül viszont sokan panaszkodnak. Havas Henrik könyvet írt a férfiról, akire ő egyfajta „utcai hősként” tekint.

Aki ide bejön, annak mindig azt mondom, neked egy feladatod van: feltölteni az olajoshordót, a fáklyát a kezembe adni, és én majd tudom, hova kell berúgni és a fáklyát utánadobni. Pusztítani kell! Ezt másképp nem lehet – ez Gulya Tibor filozófiája arról, hogyan kell felvenni a kesztyűt az adósok és bankok közt zajló küzdelemben. A volt rendőr tanácsadó cége – a Két Patrónus Reload Kft. – bajba került devizahiteleseknek nyújt tanácsadást.
Lapunk tavaly látogatta meg a vállalkozás irodáját, ami speciális szakképzettséghez kötött szolgáltatást kínáló vállalkozásként hirdeti magát. Gulya Tibor kétségkívül ad a látszatra: úgy beszél, akár egy ügyvéd, ismeri a jogi szakzsargont, és paragrafusokat pufogtat. Fellépése és retorikai eszközei alapján pedig minden adott ahhoz, hogy a bonyolult hitelszerződésekhez nem értő adósokat meggyőzze arról, hogy ő az az ember, aki ki tudja húzni őket a bajból. Ugyanakkor minden külcsín ellenére Gulya Tibornak nincs ügyvédi végzettsége. Vélhetően éppen ez az egyik oka annak, hogy többek közt zugírászat miatt zajlik ellene büntetőeljárás.

Csak okiratszerkesztésre adnak megbízást

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ráadásul a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása alapján az egykori rendőr már nem védekezhet szabadlábon, ugyanis a bíróság két héttel ezelőtt elrendelte előzetes letartóztatását. Úgy tudjuk, erre azért volt szükség, mert Gulya az ellene két éve zajló büntetőper tárgyalásain tavaly szeptember óta nem jelent meg, így várhatóan az elsőfokú ítélet kihirdetéséig a rácsok mögött marad. Az egykori egyenruhást hétfőn fogták el a rendőrök Nyíregyházán. Ennek ellenére tegnap érdekes módon a következő üzenet jelent meg a cég közösségi oldalán: „Minden téves információ ellenére köszönöm, jól vagyok! Gőzerővel dolgozunk továbbra is, szeretettel várom régi és új ügyfeleinket az irodámban.” Telefonja viszont ki van kapcsolva, így vélhetően valaki más kezeli a cég Facebook-oldalát.

A Két Patrónus cégvezetője értesüléseink szerint Nyíregyházán devizahiteleseknek tartott előadást aznap, amikor elkapták, ugyanis ezzel a módszerrel „hajtja fel” ügyfeleit. Gulya meggyőző fellépéssel, a közönséget bevonva, egyfajta termékbemutató jelleggel igyekszik elmagyarázni a laikus adósoknak, hogy van remény, és a devizahiteles-szerződésüket kamatmentes hitellé lehet alakítani. Ugyanakkor a „mentőövet” kínáló cég szerződése alapján – egy lapunk birtokába jutott dokumentum szerint – az adós voltaképpen csak okiratszerkesztésre ad megbízást Gulya cégének. Az ezért járó díjazás pedig ügyfelenként változik, összeghez igazítva – állította a volt rendőr, hozzátéve, hogy olcsóbban vállalják a munkát, mint az ügyvédek.

Havas Henrik is felfigyelt rá
Azonban az adósok közül sokan nem így gondolják. A Két Patrónus ügyfeleinek tucatjai panaszkodtak arra, hogy becsapta őket a tanácsadó cég. Egyikük azt írta: „22 hónapja van az autóm kivonva a forgalomból. Hitegetés hitegetés hátán. Már ott tartunk, hogy a telefont sem veszik fel.” Más arról panaszkodott, hogy pénzt csaltak ki tőle, ezért a rendőrséghez fordul az ügyben, de akadt olyan is, aki arról panaszkodott, hogy a kritikus véleményeket törlik a cég Facebook-oldaláról. Azt írta: „csúnya dolog üzletet csinálni mások szerencsétlenségéből, csak hurráoptimizmus van, eredmény viszont semmi. Jó lenne tudomásul venni, hogy a jog egy szakma, nem bedőlni a sok marhaságnak”. A panaszáradat ellenére Gulya kiállt amellett, hogy több ezer ügyben járt el sikerrel az irodája. Mint mondta, több mint háromezer esetben „ki tudták nullázni” a hiteleket, vagyis a bank nem tudta érvényesíteni az adósával szemben fennálló követelését. Azonban, amikor azt kértük tőle, hogy mutassa meg a jogerős ítéleteket, azt mondta: nem hozza nyilvánosságra az ítéleteket, mert ahhoz senkinek semmi köze nincs.

A volt rendőrnek állítása szerint akkora sikere van, hogy személyére még Havas Henrik újságíró is felfigyelt, és megkereste, hogy könyvet írhasson róla. A devizahitelekről és gyorshajtásokról szóló könyvről azt állította, kézikönyv lesz, amely bemutatja, hogy a különböző hatalmi és nem hatalmi szervek miként vezetik meg az embereket jogi ismereteik hiányossága okán. Másként emlékezett viszont Havas Henrik. Lapunk kérdésére elmondta, valójában a volt rendőr kereste meg őt, s azért kezdett foglalkozni vele, mert úgy tekintett rá, mint egy volt egyenruhásra, aki leleplezi a rendőri jogsértéseket. Mint mondta, tud róla, hogy Gulyának nincs jogi végzettsége, ám azért érdekelte őt, mert egyfajta „utcai hősként” hadakozik a hatóságokkal. Havas tisztában van azzal is, hogy a devizahiteles- és a gyorshajtási ügyekkel foglalkozó volt rendőrre rengeteg a panasz azoktól az adósoktól, akikkel kapcsolatba került. Ezért ő azt javasolta, hogy legyen a róla készülő könyv címe: problémamegoldó vagy csaló. Így aztán – érvelése szerint – mindenki eldöntheti, hogy tekint Gulyára. Havas Henrik hozzátette, a könyv még nem jelent meg, azért mert azzal a feltétellel írta meg, hogy csak akkor jelenhet meg, ha a Gulya által megemlített szereplők reagálnak a leírt történetekre.

Eddig a cikk. Mivel a szerkesztőségünknek nincs személyes tapasztalata Gulya Tiborról, ezért nem is tudunk véleményt formálni. Az oldal alján, vagy a Facebook csatornánkon kíváncsian várjuk azok véleményét, tapasztalatát, akik személyes kapcsolatba kerültek Gulya úrral!

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM