Dr.Léhmann:Már kettesével kapom a nyert itéleteket

Dr. Léhmann György-Már kettesével kapom a nyert itéleteket

FIGYELEM! CSATOLMÁNY AZ OLDAL ALJÁN!

Ma kézhez vett alábbi két itéletem alapján az FHB Bank Zrt, valamint a Raiffeisen Lízing Zrt is elbukott.

És mind a kettő a Fővárosi Törvényszéken.

Szabadfelhasználásu és gépkocsi vásárlási kölcsönszerződés vizsgálata volt terítéken.

Eszembe jutott az, hogy ha már kedden összeülnek az Igazságügyminiszter kezdeményezésére, talán választ adhatnának a lakáshitelesek leválasztásával kapcsolatos kormányzati szándék jogalapjára is

Azaz eldönthetnék végre azt, hogy bármelyik kölcsönnek adósa miért jobb, vagy rosszabb a kölcsön felhasználása alapján. Függetlenül attól, hogy a gépkocsi kölcsön adósának éppen ugy viszik végrehajtás esetén lakását, mint a lakáskölcsön adósét.


Egyébként pedig bizonyos vagyok abban, hogy sem erre, sem más törvényességi problémára választ nem kapunk, hanem csupán azt vitatják meg, amit korábban Dr. Bánáti János Országos Ügyvédi Kamarai Elnök úr ugy fogalmazott a nyilvánosság előtt már évekkel ezelőtt, hogy

"Ha az összes devizalapu kölcsön hibás termék volt, akkor eredeti állapot helyreállítása, – mert a jog ezt a megoldást adja – például a magyar jog, miképp képzelhető el, vagy ki kit fog kárpótolni. Hát itt az egész országról van szó.

Itt Magyarország tíz millió ember jövőjéről van …

Pénzintézeteket sem lehet ilyen kártérítéssel bedönteni.

Hát összeomlik a magyar pénzügyi rendszer és bankrendszer? Az nemcsak a bank tulajdonosainak lesz rossz, tízmillió magyar állampolgárnak lesz rossz. Hát ha megszűnik a hitel Magyarországon, leáll a gazdasági élet. És tízmillió ember nem jut fizetéshez sem, tehát itt nagyon megfontolt megoldást kell keresni, az indulatokon, azoknak a gerjesztésével sajnos nem megyünk sehova."

Tetszik érteni? Olyan nagyságu pénzösszeggel verték át Dr. Bánáti János Elnök úr szerint is az embereket a bankok, hogy ha ezt vissza kell fizetni, akkor szerinte összeomlik a pénzügyí rendszer, a bankrendszer, leáll a gazdasági élet, tízmillió ember nem jut fizetéshez. És Dr. Bánáti János Elnök Úr ezt már ezeknek a mondatainak elhangzásakor, 2011. augusztus 22-én is tudta.


Ahhoz képest, hogy a Bankszövetség érdekében jár el, nem akármilyan beismerésben vannak a bankok már 2 év óta. Jól tudják azt, hogy milyen hatalmas összegű pénzt szedtek ki jogtalanul az adósoktól hiszen Dr. Bánáti János ügyvéd úr már csak tudja…

De azért mégiscsak sajátos ügyvédi védekezés mondjuk a tolvaj esetében az, hogy beismerem, hogy védencem hatalmas összeget lopott, de lássák be, hogy nem adhatja vissza azért, mert a lopott holmi visszaadása hátrányokat okoz.

Kiváncsi lennék ilyen védőbeszéd hallatán arra, hogy miként remegne a bíró kezében a toll. A nevetéstől.

Nyugalom Dr. Bánáti János Elnök Úr. Nem fog összeomlani itt semmi. Sem a magyar pénzrendszer, sem a bankrendszer, sőt a tizmillió magyar állampolgárnak kifejezetten jó lesz, nem fog megszünni a hitel, nem fog megállni a gazdasági élet attól, hogy a jogtalanul elszedett pénzt vissza kell adni a bankoknak. No meg az okozott kárt meg kell téríteni.


 

Sajnos ettől eltekintve ugy gondolom, hogy Navracsics Miniszter Úr találkozóján nem lesz más téma, mint a szegény bankok vég nélküli jövőbeni játszadozási lehetőségének  vizsgálata a tönkre tett magyar adósok hátrányára.

 

Léhmann György

Már kettesével kapom a nyert itéleteket

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM